dilluns, 25 de juny del 2012

sobre la immaterialització ...

Amb aquest post, vull inaugurar una sèrie d'altres que'l seguiran, i on us presentaré quines son les eines gratuïtes i sense cap tipus d'instal·lació  que estem utilitzant a casa per aplicar el principi de la immaterialització. No us espanteu ara, que no me prenc per en Leonard Nimoy, ni estic experimentant la enyorada teleportation de Star Trek. 
Passa que, en el fons, uns més que d'altres, no som més que persones humanes. I que està en els nostres gens de lligar-nos a tot allò que sentimentalment ens atrau. Deixaré de banda les persones, perquè ja fa molt temps que he deixat d'intentar de comprendre el genere humà, i me dedicaré a les coses. Quines? Doncs aquelles que anem acumulant durant la vida i que, arribats a una certa edat, se'ns han menjat un munt de pasta i ara se'ns mengen l'espai. Coses que acaben per convertir-se en un llastre gravitatori que ens atrapa i no ens deixa imaginar una altra vida que la que vivim i en el lloc on ho fem. Estic pensant sobretot en l'acumulació de paper (llibres, revistes, notes, factures, ...), però també en la de material audiovisual (discs, CDs, DVDs, fotos, diapos ...) i els aparells que utilitzem per llur emmagatzemament (estanteries, àlbums, calaixos, ...) o per accedir-hi al contingut (cadenes hi-hi, lectors DVD, etc). Doncs això, que si vosaltres també compartiu que el passat no ha de ser una càrrega pel futur, i que ja heu començat amb el procés de la immaterialització, us proposo de compartir les nostres experiències. I si encara no heu fet el pas, us proposo de compartir la meva i d'obrir el debat (Continuarà ...)

23 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Doncs mira,ara que ve al cas,ressulta que ahir els pintors van acabar d´enllestir a casa i ara tot torna a ser al seu lloc.De fet no és que quedessin massa parets a la vista,doncs la majoria estaven tapades per infinites lleixes amb llibres,amb arxivadors,amb joguines,amb cd´s,etc.Així que nosaltres també hem anat acumulant totes aquestes coses i,tot sigui dit,desfer-me´n em ressulta difícil.I no és que no sigui conscient de cap a on van les coses,però a casa sempre em tingut el defecte d´arribar els últims a les noves tecnologies.És obvi que tot això que guardem hi cap perfectament dins d´un aparell que ocupa uns pocs cms quadrats.Hem pregunto,però,com pot quedar de fred el menjador de casa si li trec totes aquestes coses i si cadascú dels que vivim allà disposem d´un pc per a accedir a tot el que hem desmaterialitzat.Una mica ja ens passa ara:entro a casa i cadascúna a la seva bola davant la pantalla amb els auriculars posats,i em dóna la sensació que se´ns escapa la vida en comú.I no m´agrada.Continuarà...

sinfu ha dit...

He passat uns dies a casa de la meva mare i val a dir que ara em trobo amb dos espais on tinc tot aquest tipus de coses de les que parles. Regitant, he descobert llibres, revistes, diaris, fotos, còmics i d'altre paperassa que no tenia present al meu cap.

Roy Batty ha dit...

Home, Sinfu. Jo, hi han velles revistes que entenc que no vulguis des-materialitzar. Son moltes hores que heu passat junts a la vella roulotte del garatge de casa teva. M'estic referint, naturalment, als DAC. En què estaves pensants?
Si, Hands, tens raó. Ja saps el que es diu: que Internet apropa les persones que estan lluny i que allunya aquelles que estan a prop. Però el mateix es deia de la tele en el seu moment. Ara mateix el més critic son els smartphones, amb patologies com ara la de la nomophobia que puc assegurar-te que no la patiu ni tu ni en Doc. De totes maneres, tot aixo son modes que acabarà passant. Com ara la del patatabrava, per exemple: hi havia penya que t'escrivia un munt de coses cada dia i un dia va desapareixer i mai més tornaràs a saber d'elles.

Roy Batty ha dit...

Una cosa, Sinfu. Has passat uns dies a casa de la teva mare ... Has vist alguna d'aquelles persones humanes que abans es passava per aquestes pàgines?

Israel Hands ha dit...

Sobre la desmaterialització la pregunta és si segueixes guardant el que tens i comences a desmaterialitzar a partir d´aquí,o bé si t´en desfàs de tot i ho recuperes escanejant,baixant-ho o adquirin-t´ho a Amazon (que també és un curro important).

Israel Hands ha dit...

Ieeep,per un moment havia pensat que la nomofòbia era el pànic a aquells éssers menuts que viuen a boscos i jardins,(si home, els duendes)però ja veig que no.De moment no crec que en tingui,però dir que no la patiré mai...no sé,però el mòbil del curro sempre l´he de dur al damunt i si me´l deixo, em toca tornar a buscar-lo.
Per cert,tú en tens de nomphobia?

Roy Batty ha dit...

Doncs va haver un moment que utilitzava la tira el phone: darrerament ja no tant. En fi, si voleu fer trucades internacionals a preus rebentats, sobretot de mòbil a fix o de fix a fix mireu-vos aquests enllaços: lebara.es o Maxtel.
I sobre la desmaterialització ... estamus trabajandu en ellu. Ara mateix, digitalitzant tots els CD's que corren per casa. Entraré en detalls i consells que ningú m'ha demanat quan trobi un moment. De totes maneres, el destí al que estan predestinats quan acabi és, o l'eBay, o la cava. Seguiré informant.

Israel Hands ha dit...

Batty...i els Mortadelos?

Roy Batty ha dit...

Els Mortadelos? M'estàs parlant seriosament d'els Mortadelos? Això és sagrat i no es toca, home!

sinfu ha dit...

Els Mortadelos els Mortadelos....i tots els Play Boys que et va passar el Doc per amagar-los al búnker per què no els hi fotés a la bassa la parenta?

Roy Batty ha dit...

Com les va enquadernar amb les tapes del llibre del gran Arthur N. Strahler, li vaig aconsellar de deixar-les a la biblio de Lletres, pensant que ningú se les miraria. Ja veig que no ha estat així.

Israel Hands ha dit...

No fotis que a ´l Amazon també hi és l´Strahler.

Roy Batty ha dit...

A Amazon pots trobar de tot, Hands

Israel Hands ha dit...

Què cabrón!,en lloc de iogurteres hauries pogut trobar kits per a fer birra a casa ,no?

Roy Batty ha dit...

No escoltes, Hands. Quan dic que pots trobar de tot, és perquè pots trobar de tot.

Israel Hands ha dit...

Aaaaara.Clar que per a poder col.locar el dispensador de birres primer caldrà desmaterialitzar una mica,no?Ho dic per una qüestió d´espai.
Per cert,com et va el procés?

Roy Batty ha dit...

Tot depèn d'on tinguis pensat de ficar-lo, i quina talla escolleixes. Ho dic perquè, en aquest cas, el tamany si que importa. I sobre el procés, segueix el seu curs, però deixam trobar un xic de temps, que us informaré amb més precisió.

Israel Hands ha dit...

A veure,que m´ha passat pel cap fer-me amb un e-reader (si tios,per això de la desmaterialització),però com que em considero un ignorant en materia de noves tecnologies,necessitaria que m´aconsellessiu sobre quin tipus de catxarro hauria d´adquirir.Gràcies per avançat.

Roy Batty ha dit...

La referència pel que fa a les tabletes amb tinta electronica és el Kindle d'Amazon. Jo tinc la Amazon Kindle Touch (sense 3G) i està de conya. Tinc un company que es va comprar la Sony Reader i també està molt content. Altrament, dones-li un cop d'ull a aquesta pàgina i en parlem.

Roy Batty ha dit...

Un dels primers passos a fer abans de comprar un lector e-book és, com en tantes altres coses, passar-se per wikipedia i donar un cop d'ull al comparatiu del state of the art. Després, ja es cosa de la confiança que hom li faci a una publicació i als seus articulistes. Jo, per exemple, com li en faig força a c|Net, recomanaria aquests dos articles: Best e-book readers i Kindle vs. Nook vs. iPad: Which e-book reader should you buy?. A més de l'article del PC Mag recomanat en el post precedent, clar. Sinó, he llegit que en un comparatiu realitzat per una revista d'informàtica de Suïssa alemanya (pctipp.ch), tres models havien estat retinguts com els millors: en primer lloc el Bookeen Cybook Odyssey (CHF 199.00), en segon lloc Amazon Kindle Touch 3G (CHF 169.00, és el que tenim Lluïsa i jo, sense la 3G), i en tercer lloc el Sony Reader PRS-TI (CHF 155.00)

long john ha dit...

Bueno está claro que sin mi aportación Israel se quedará en la pre-prehistoria de la tecnología. Si te quieres hacer con un e-reader, tienes que ser consciente en primer lugar de que es un juguetito (yo tengo uno desde hace 5 años, y reconociendo que es algo muy práctico, no he conseguido que sustituya a la letra escrita) Te he de comentar que el mio es muy antiguo, y echo en falta que tenga una pantalla táctil y poder editar directamente un texto en él (lo tengo que editar en el PC y después traspasarlo). Para mí imprescindible que tenga tecnología de tinta electrónica (te consumirá muy poca energía y además con esta tecnología estarás a salvo de los reflejos en la pantalla.
Lo demás ya si que es capricho (puede tener incluido un reproductor de MP3, conexión a internet,...)La verdad es que puedes encontrar cosas muy apañadas a precios bastante interesantes. Otra cosa es la compra de libros: desde mi punto de vista, no entiendo como se puede abogar por el consumo legal de cultura y poner el precio de un libro electrónico sólo un 20% más barato que uno impreso. Yo no sé mucho de costes, pero me da de que la producción de un libro electrónico debe, siendo comedido, unos cientos de veces más barato que un libro impreso,y los derechos de autor...
Ya nos dirás

Roy Batty ha dit...

Estic gairebé d'acord amb tot el que diu en Long John. La 3G per baixar-te un llibre ... pot ser útil si estàs de vacances a un càmping i t'has menjat tots els que't vas carregar. Altrament, no li veig cap utilitat. El meu pot llegir fitxers MP3 ... però, francament, avui en dia fins i tots els vell telèfons ho saben fer. I no m'imagino estar obligat a portar un e-book per escoltar musica. Aixo si, la tecnologia de la tinta electrònica no té contrincant: a part de la durada de la bateria (en el meu cas, en lectura normal, un mes) es que pots llegir a l'aire lliure, amb sol i sense reflexes (i això ni l'iPad ni la Galaxy no ho saben fer). Ara bé, sobre els llibres en paper ... jo ja no n'he comprat més i no els trobo a faltar.

Roy Batty ha dit...

Si el tema de la immaterialització segueix interessant-te, et proposo de passar-te per la meva pàgina perso i seguir el que vaig publicant sobre aquest tema.