qui som?

Nous avons toute la vie pour nous amuser. 
Nous avons toute la mort pour nous reposer.
Georges Moustaki, "La philosophie" (1976)

Introducció 

Geògraf Solitari és una associació amb ànim de lucre. El problema és que, malgrat que'n parlem des de fa un munt d'anys, encara no hem fet caixa. Addicionalment, podríem afegir que som un grup de vells companys als que la vida va reunir, en un moment de l'espai-temps, al Departament de Geografia d'una de les més prestigioses universitats del Vallès. 

L'atzar, però també l'economia d'aquest fotut país, que no surt d'una crisi per caure en una altre, ha transformat alguns membres d'aquest grup de companys en allò que es coneix a casa nostra com Catalans Universals: simpàtic eufemisme utilitzat per la pàtria per dir als seus fills que fotin el camp per buscar-se la vida! 

Aquest bloc, creat l'Octubre del 2008, és doncs un instrument que ens permet guardar quelcom que s'assembla a una mena de contacte irregular. I els seus continguts, a les parides que la coneguda Tripulació del Flint (aka La Mano Negra, aka El Geògraf Solitari) deixava anar a la cafeteria de la facultat en una època en la que es podia fumar. Francament, busqueu res d'altre en aquestes pàgines. 

En fi, que resulta que sense buscar-ho, durant aquests quatre anys, hem acabat rebent les visites de 100'000 persones d'arreu del mon: a part d'en Orlando, tenim un munt de seguidors a Europa Central i l'Extrem Orient siberià ... I entre aquestes visites, també estan les teves. Es per això que, per commemorar aquests sis anys, i el munt de visites que hem rebut, ens hem dit que ja és hora que ens coneguem, i hem decidit d'obrir el bloc als teus comentaris.

Regles de estil

Només te demanem que tinguis compte d'aquests consells abans d'escriure'ns:
  • Si et vinguessin uns impulsos irrefrenables de voler fer el troll, no oblidis que hi han pàgines especialitzades on podràs expressar lliurement tot el que't passi pel cap. Malauradament, els teus missatges seran esborrats d'aquest bloc. 
  • Hi ha un munt de bones raons perquè la penya que es troba en aquest bloc utilitzi un àlies. Tothom sap qui hi ha al darrera, així que no és necessari que utilitzis cap nom propi en aquest bloc. Si ho fas, malauradament, els teus missatges seran esborrats.
  • Si una coprolàlia mal diagnosticada t'impulsés à llençar paraules inapropiades cap a qualsevol dels membres del bloc, les seves idees, llengua, nacionalitat, etc. Podem adreçar-te a pàgines especialitzades on trobaràs acollida. Però, malauradament, els teus missatges seran esborrats d'aquest bloc. 
  • Si tens Trastorns Específics del Llenguatge (TEL), per exemple, problemes de logorrea (coneixem gent amb aquest problema, no et preocupis) i que, malgrat semblar espontània, la teva expressió és incomprensible, per l'ús inapropiat de les paraules, o la utilització abusiva d'onomatopeies: en resum, si ets un friki. Si aquests trastorns han derivat cap a una afasia de Wernicke, agreujada per una lesió lateral de la circumvolució de Heschl, on la sordera verbal està associada a una agnòsia auditiva. Coneixem una llicenciada en psicologia que't podrà ajudar. Però, malauradament, els teus missatges seran esborrats d'aquest bloc.
  • Finalment, recorda que no tens cap obligació de deixar cap missatge si no tens res a dir: no t'has de preocupar, hi ha membres fundadors del bloc que respecten escrupolosament aquest principi. 

Presentacions formals

Som-hi doncs. Ara deixa que't presentem els culpables d'aquestes pàgines. Per no ferir cap susceptibilitat, farem les presentacions per ordre alfabètic.

Fluvià Rivers: Ah! En Rivers ... Que't podríem dir d'en Rivers? La veritat és que no sabem què dir-te: fa la tira de temps que no sabem res d'ell. La darrera informació que tenim és aquesta foto presa a una platja, molt prop de Guantànamo. Creiem que segueix amb la lluita anti-imperialista en algun dels bars de l'illa, però no ho podem confirmar.    
Israel Hands: El més salat de la tripulació. Star d'un grup de punk-rock del Baix Llobregat, va decidir deixar els diners i la fama dels escenaris per una vida contemplativa basada en la caça i la recol·lecció.  Com resultat del retrobament amb la fama televisiva, ara està ocupat responent a les demandes del fan club que té a Facebook.

Long John: La seva carrera acadèmica va acabar el dia que'n Sinfu va fer córrer el rumor que era del Madrid. Va militar activament a Esquerra Republicana, partit que va haver de deixar per coherència el dia que l'Emili es va afiliar.  Va treballar com pianista a El Molino, i participant a algunes de les seves revistes. En aquesta foto, a una tournée al Teatre Russafa de València.
Pierre NoDoyUna: Es doctor però, si mai teniu un mal de ventre, millor us ho feu mirar per un metge de veritat. Sap de plantes, però li ha donat per especialitzar-se en glaceres andines, copes de cervesa i la direcció d'una famiglia que es fa conèixer amb el nom de "Biogeògrafs", els membres de la banda estan organitzats territorialment sota l'apel·lació de "Departamenti". 
Roy Batty: No us deixeu enganyar per la seva pinta de capo gitano de Hostafrancs. En realitat és un fugitiu que va haver de marxar del país després de deshonorar la hereva de la famiglia d'un fabricant d'una coneguda beguda alcohòlica espanyola. Des de llavors, no deixa de donar la llauna publicant articles que, incomprensiblement, li ha refusat el comitè de redacció de "Il Departamento".
Sinfu: Una remarcable carrera empresarial que l'ha portat des dels abocadors del Vallès passant per la màxima responsabilitat de l'industria vallesana a les visites de recerca a La Jonquera. Fidel a les tradicions, després de haver deixat una Catalunya en ruïnes, el país ha fet un gran esforç per a no canviar aquesta imatge. Actualment treballa de gaitero a la Universitat: accessòriament, també dona classes d'espanyol.

Conclusió 

Ara que ja ens coneixes, deixa que't coneguem a tu i participa quan vulguis al nostre bloc amb els teus comentaris.

El Geògraf Solitari, Papeete, 6 d'Octubre de 2012

5 comentaris:

sinfu ha dit...

millor gaitero que soplagaites....gràcies nen!

Pierre Nodoyuna ha dit...

Hauria volgut imitar el comentari d'en Sinfu tot dient "millor doctor que no pas metge", però no n'estic segur, hi he de reflexionar. De moment li imito i amplifico el comiat: moltes gràcies nen!

roy batty ha dit...

La única família que mai vaig deshonorar va ser la d'un conegut catedràtic de l'OPUS quan me vaig enredar amb la seva filla. Però jo no sabia qui era. I ella tampoc que jo era un businessman als Encants. En Long John i la Castanheira coneixen la historia i saben amb quina tristor ens vam acomiadar a La Seu. Després ens vam seguir veient d'estranquis ... fins que es va casar i ja no en vaig saber res més.

roy batty ha dit...

Merda! Acaben de dir-me que la penya de 'protestante digital' ha descobert el meu amagatall. Ara no sé què he de fer!

roy batty ha dit...

Sinfu, treu el saxo !