dissabte, 16 de gener del 2010

Es l'hivern companys !


Amics, portem un any de neu ... Tanta que, mireu a quines alçades som, que ja no hi ha prou de sal per a la xarxa secundària de carreteres (20 minutes 14.01.2010). La situació és més o menys la mateixa per tot arreu al país i, Salines del Rhin, que subministra sal a tots els cantons menys a Vaud (monopoli de l'estat de Vaud), ja ha aturat les exportacions a Alemanya (20 minutes 12.01.2010). I al cantó de Vaud només queda sal per uns dies (Le Temps 15.01.2010). Donat que la resta de països europeus no estan en millor situació, què fer?  I és aquí on ens trobem amb una noticia veritablement sorprenent, companys. A l'autopista A6, entre Rubigen i Spiez, al cantó de Berna, s'està provant de reemplaçar la sal per la melassa de sucre en forma liquida per treure la neu de la carretera i ... funciona !!!  (24 Heures 15.01.2010). Està clar que no deixa de ser aliment que es llença per terra però l'alternativa de tancar-se a casa o a la vila per manca de sal ... En fi, demà hauria de ploure una mica i pujar les temperatures fins a 5°C. Si és així, fondrà una bona part de la neu als llocs més habitats (la pluja serà neu a partir de 800-1'000 m) i donarà temps per importar més sal enllà on hi hagi. N'hi ha Hands?

14 comentaris:

sinfu ha dit...

suposo que tu ja has donat part dels 50kg de sal que tens al búnker...i si no en hands segur que lloga una furgo i en un tres i no res solouciona els vostres problemes!

Roy Batty ha dit...

A mi me dona que l'absència prolongada d'en Hands s'explica perquè deu estar amb una caixa de mistos evaporant aigua de mar per fer-se ric. I no riguis, que així s'han fet les grans fortunes d'aquest mon. Bé, també hi ha la màfia i els xanxullos, però jo en politica no m'hi fico.

Pierre Nodoyuna ha dit...

Deixeu-vos estar de sal, que no és bona per a la tensió arterial. I el secre, fatal per als diabètics. Que neva? Doncs mala sort: a casa (al llit, per més senyes) tot el dia i ja vindrà el bon temps. Sembla mentida que encara no ho hàgiu après, geògrafs de pacotilla: si fa fred i s'acumula la neu és perquè déunostresenyor ho ha volgut així, entesos? I vosaltres no sou qui per portar-li la contrària, descreguts!
Ara us volia explicar també una cosa sobre els testimonis sedimentaris que vam extreure l'estiu passat, però com que després ho utilitzaríeu en contra meva ho deixo estar...

Israel Hands ha dit...

A veure: l´absència prolongada és per què era de vacances...i hagués pogut ser més llarga doncs la baixada de París via Lyon va estar una mica dificultosa,(duiem les llevaneu davant i a 70 per l´autoroute).
I qüestió sal:la passada setmana es van enviar 3.500 Tns (o sigui 3,5 milions de Kgs)a...Irlanda.Si senyor.
Per a aquesta setmana toquen 500 tons (si no es desdiuen) cap a Alemanya.
I per a tú Batty,doncs de moment si has acabat la sal que et vam portar,et toca buidar el Mygros de pots de melmelada i anar tirant davant de casa.

sinfu ha dit...

Home Pierre, això és el que els hi expliques als teus alumnes? així va el país!

sinfu ha dit...

òstia! 3.5 milions de sal a Irlanda? jo no n'he rebut cap ni un, ni un grapadet, cagoencony!

Roy Batty ha dit...

Havien anunciat pluja per avui i ha tornat a caure una nevada de collons. Nosaltres, amb els neumàtics d'hivern (obligatoris!) ça va. Però carros i camions que venen de França, i que no els porten, no els deixen travessar la frontera. I home, Pierre, si cada cop que neva ens haguéssim de quedar a casa ... No sé si m'entens. I tu, Hands, content de tornar-te a veure per aquí i un xic trist per no haver tingut fa uns quants anys, al Bar Ordonyes, una bola de vidre per veure el futur. Mira que si en aquells moments haguéssim descobert la teva passió per Disney ... Pfffff !!! Per acabar, Sinfu, amb la de mar que teniu, i lo torrats que sempre aneu, ja podríeu anar pensant en produir sal enlloc d'importar-la, no?

sinfu ha dit...

A mi el Hands em va dir un dia ja llunyà que no tenia clar si posar-li a la banda "Monstruacion" o "Los Donaldos"...ara ho entenc!

sinfu ha dit...

Home, no sé jo si aquí podriem fer sal o bé fer salay. Millor que en Hands ens aconselli com a catedràtic en la matèria.

Roy Batty ha dit...

Los Donaldos ??? No m'havia dit mai res el malparit.

Israel Hands ha dit...

Dubtava entre los Donaldos o Los Plutones.

Israel Hands ha dit...

Dubtava entre los Donaldos o Los Plutones.

sinfu ha dit...

"De raza le viene al galgo"...

Roy Batty ha dit...

Si, tu calumnia, que "galgo" queda.