dimecres, 18 de desembre del 2013

enemy of the state (1998)



Quan va esclatar l'affaire de Edward Snowden i es va "descobrir" l'historia de l'abast de les escoltes telefòniques, dels emails, etc. estava segur que alguna cadena de TV aprofitaria per emetre un film que ja fa 15 anys ho denunciava tot amb pels i senyals.

Enemy of the State és un film amb un argument genial, dirigit de manera genial per Tony Scott, produït pel no menys genial Jerry Bruckheimer i interpretat brillantment per un càsting on pots trobar en Will Smith, en Gene Hackman o en Jon Voight. Ahir vespre va semblar-me que era un bon moment per tornar a veure'l i, francament, segueixo sense comprendre que hi ha de nou en les revelacions de Edward Snowden que no se sabés ja. Deixa'm afegir que, ja quan va sortir el film, tot el que deia era vell d'almenys 10 anys: per aquells que éreu massa joves, doneu un cop d'ull a l'entrada de wikipedia sobre l'organització Echelon.

En fi, deixant de banda el circ mediàtic i la manca de cultura i d'informació que demostren quotidianament els tertulianos en particular i els periodistes en general dir-te que, si vols veure el film en versió original, pots punxar aquest enllaç de youtube. Estic segur que trobaràs que la seva audiència no es correspon amb els milions de persones que han manifestat la seva opinió durant l'affaire de Edward Snowden. Potser és que la penya està més preocupada de que li haguessin punxat el phone a Merkel que el que puguin fer-li al seu.

Nota: he repetit el nom de Edward Snowden vàries vegades per activar els robots de recerca i fer augmentar el nombre de visites al bloc. Es l'única raó car, com ja t'he dit, no crec que l'homeens hagi après res de nou que no se sabés ja fa almenys 25 anys!