diumenge, 22 de desembre del 2013

Sinfu's Country


Ahir vam veure un documental de Arte-Tv: Irlanda, el paradis vert.  El recomano a tots aquells apassionats del clima i de la biogeografia. 

Més que res perquè els efectes del corrent del golf sobre la vegetació de l'Irlanda meridional dona lloc a un munt de sorpreses. 


Sorpreses com la de no entendre què fa en Sinfu que no es passa el dia tirant la canya: parlo de pesca marina, naturalment. També la sorpresa de realitzar que no ens ha parlat mai de les foques de la costa: les foques marines, naturalment. Segur que també trobareu lleig que no us hagi fet tastar mai el Gubbeen Cheese: a l'emissió presenten en Tom i na Giana Ferguson, productors d'aquest formatge. 

Ja per acabar, al minut 38:25 podreu trobar una presentació del English Market. Tot i que'n Sinfu no surt, podreu veure les parades del Chicken Inn i la peixateria d'en Pat O'Connell, que s'ha fet tant famós amb la seva fotografia amb la reina d'Anglaterra que hom pot demanar-se legítimament si, en el fons, no enyoren l'època en què estaven colonitzats pels anglesos!  En fi, menys mal que té una parada que no vegis ... si veieu el vídeo veureu el que vull dir.

2 comentaris:

Roy Batty ha dit...

nchst! Veig que ja han tallat l'enllaç. Llàstima, el documental està força bé.

sinfu ha dit...

El vaig veure l'endemà mateix i em va agradar mooolt! El pirata peixeter del English Market dóna per fer una novel·la de mafiosos. Si veniu, prometo portar-vos per tota la zona!