No sé si coneixeu aquest blog: celtic-folk-punk. Té entrades des del 2009 i, pel poc que he vist fins ara, sembla força interessant.
Lligat al blog i amb el mateix nom: celtic-folk-punk hi ha una emissora de radio acollida per radionomy.com que també he trobat força bé el poc temps que l'he escoltat.
He creat un enllaç a la columna de la dreta. Ja me direu que'n penseu
The Dead South, una banda canadenca que ens sorprèn en aquest vídeo posant en pràctica una coreografia assajada durant anys per en Sinfu a les discoteques de tot el món per on ha actuat.
Ara que els crítics de cinema ja han passat a una altra cosa i s'han oblidat de parlar de Carrie Fisher i del seu paper com fallera júnior a Star Wars, m'agradaria fer-li un homenatge al GS que no sé si apreciarà. I què millor per fer-ho que aquestes escenes de pur romanticisme que va protagonitzar a The Blues Brothers? Per cert, he aprofitat per reservar-li una plaça a l'infern a l'intel·lectual a qui se li va ocórrer traduir el nom del film com Los Hermanos Caradura o Granujas a todo ritmo.
Els alemanys tenen això: quan es posen a fer les coses bé, les fan bé. I no estic parlant de carros, que també. I com les promeses estan per complir-les, aquesta setmana començaré per una que li vaig fer a en Hands la setmana passada i penjaré vídeos d'alguns grups alemanys de punk-rock cèltic que he estat escoltant darrerament. No he aprofundit encara massa en la bio dels grups i no sé molt bé de que va ningú. tampoc si encara toquen junts. Però sonen d'allò més bé i tenen una canya al·lucinant. Avui us proposo de començar amb els Kilkenny Knights. Ja me direu que'n penseu.
Molt en la línia de bandes com Blink-182 o The Offspring (alguns companys diuen que massa en la línia), els canadencs de Sum 41 es va deixar caure a Lausanne dijous de la setmana passada. Jo no hi vaig anar però, segons La Tribune, la penya que s'ho estava passant la mar de bé ballant pogos no va trigar gaire a realitzar que els seus smartphones havien desaparegut. La Tribune parla d'algunes desenes de víctimes que es van dedicar a buscar els mòbils per terra abans de realitzar que els havien robat. Imagino que per no ficar més sal a la ferida, la noticia no diu res sobre punk-rockers fent cua a la comissaria per posar la denuncia que els permetria cobrar l'assegurança per robatori del mòbil.
Avui fa 4 anys, Toni de l'Hostal festejava al Palau de Congressos de València el primer aniversari de la Primavera Valenciana. I ho feia amb un divertit monòleg i un dels seus temes més coneguts: "Les putes Falles" (també conegut entre els valencians ben educats com "València en Falles").
Però el que molts intel·lectuals sospitaven, s'ha confirmat recentment: Les putes Falles i el pentinat que llueix en Toni al vídeo no són sinó un cover d'un conegut tema de Johnny Cash: Ring of Fire.
També que, malgrat que a Wikipedia es diu que Toni de l'Hostal va nàixer a l'Alcúdia, molts barcelonins s'han quedat completament desconcertats en saber que no es tracta ni del carrer homònim de Nou Barris, ni tampoc del municipi balear situat al nord de Mallorca, sinó d'un municipi valencià de la Ribera Alta, del que mai no havien escoltat parlar, com possiblement tampoc de la Ribera Alta.
Solament alguns enteradillos que tenen la gran sort de compartir amb mi grup als whatsapp, ja hauran escoltat algun dels temes de Toni de l'Hostal, Figura Mundial al IV Encontre de Figures Mundials celebrat a La Ribera en 2004. Temes com el seu inoblidable cover de l'himne valencià, que tant va fer riure a l'humorista Francisco. Els altres descobriran amb esglai que'n Toni no és una reencarnació en vida de Jonathan Huang, ni la Valenciclopèdia que ell va crear se sembla en res a la Uncyclopedia de Huang.
Com lo de la reencarnació en vida és difícil d'explicar, millor que apreneu quatre coses sobre Godella i la seva emissió de ràdio, on va nàixer Kale Barraka. Visiteu-los, per exemple, a youtube i a facebook. Si us voleu passar per twitter .... millor consulteu també alguna de les seves fonts, com ara: curatsD'espanto.
Fa quatre segles, milers de mallorquins fugint de la misèria van anar a repoblar la comarca de la Marina, despoblada després de l'expulsió dels moriscs. El seu origen ha fet que conservin trets mallorquins molt distintius tant en la parla (l'article salat, en el cas de Tàrbena) com en la gastronomia (per exemple: les sobrassades!).