dimarts, 7 de febrer del 2017

Toni de l'Hostal - #PrimaveraValenciana



Avui fa 4 anys, Toni de l'Hostal festejava al Palau de Congressos de València el primer aniversari de la Primavera Valenciana. I ho feia amb un divertit monòleg i un dels seus temes més coneguts: "Les putes Falles" (també conegut entre els valencians ben educats com "València en Falles").

Però el que molts intel·lectuals sospitaven, s'ha confirmat recentment: Les putes Falles i el pentinat que llueix en Toni al vídeo no són sinó un cover d'un conegut tema de Johnny Cash: Ring of Fire.

També que, malgrat que a Wikipedia es diu que Toni de l'Hostal va nàixer a l'Alcúdia, molts barcelonins s'han quedat completament desconcertats en saber que no es tracta ni del carrer homònim de Nou Barris, ni tampoc del municipi balear situat al nord de Mallorca, sinó d'un municipi valencià de la Ribera Alta, del que mai no havien escoltat parlar, com possiblement tampoc de la Ribera Alta.

Solament alguns enteradillos que tenen la gran sort de compartir amb mi grup als whatsapp, ja hauran escoltat algun dels temes de Toni de l'HostalFigura Mundial al IV Encontre de Figures Mundials celebrat a La Ribera en 2004. Temes com el seu inoblidable cover de l'himne valencià, que tant va fer riure a l'humorista Francisco. Els altres descobriran amb esglai que'n Toni no és una reencarnació en vida de Jonathan Huang, ni la Valenciclopèdia que ell va crear se sembla en res a la Uncyclopedia de Huang.

Com lo de la reencarnació en vida és difícil d'explicar, millor que apreneu quatre coses sobre Godella i la seva emissió de ràdio, on va nàixer Kale Barraka. Visiteu-los, per exemple, a youtube i a facebook. Si us voleu passar per twitter .... millor consulteu també alguna de les seves fonts, com ara: curatsD'espanto.

Ara bé, millor que us oblideu de totes les parides que us he dit abans i us apunteu aquest a recepta per a fer una bona paella