dilluns, 9 de novembre del 2009

Geografia espanyola




Una petita mostra de la cultura política i geogràfica del personal del melic de la pell de brau...

11 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Li hauriem de dir al Doc que fés aquestes mateixes preguntes als seus alumnes a veure què.
No sé per què em dona que la Pilar Riera tindria molta feina a fer.
I si no s´en surten sempre els hi quedarà el Geògraf Solitari en aquell coi de departament.

Roy Batty ha dit...

Bé, diguem que la qüestió és un xic més difícil que la del nombre de províncies irlandeses. I encara caldria saber si s'han de comptar les del Ulster o no.
Ara una qüestió pels geògrafs del bloc. Així, sense passar pel wiki. Quantes províncies té Euskadi i quin és el seu nom?
Difícil? Una de més fàcil i també sense passar pel wiki. Quantes comarques té la Catalunya Nord i quin és el seu nom?
Honestament, continuem tenint ganes de riure de la penya?

sinfu ha dit...

Per Roy, que una cosa és no saber totes les províncies i un altre no saber qui és el cap de l'estat!...ara que la sra republicana si que sabia de que parlava . I per cert, el cap de l'estat és el rei, no?

Pierre Nodoyuna ha dit...

Ara el Roy m'ha picat: sense passar per enlloc i a bót prompt li respondria que -sense haver-ho après ni a primària ni a secundària ni a terciària, Euskadi -altrament anomenades "Provincias Vascongadas" té 3 províncies (les clàssiques Araba, Gipuzkoa i Bizkaia). Una altra cosa és Euskalherria, que en té 4 més (Nafarroa i -reconec la meva ignorància en conèixer-ne els noms, però mira quina gràcia: em sona que una comença per Z i una segona per L- les 3 d'Iparralde -les terres del nord).
I sospito que també patinaré amb les catalanes de nord enllà (on vés a saber si és veritat el que diu el poeta que la gent és neta i noble, culta, rica lliure, desvetllada i feliç), el que em ve al cap és només tres noms: Rosselló, Vallespir i Capcir.
Per l'hora del comentari veureu que no estic per entrar ara a santgoogle, de manera que espero impacientment la tornada (demà a la nit) del Pirineu, on he de passejar un grup d'italians i italianes procurant que no se'm congelin...
I sí, la republicana sap que s'ha de conèixer bé l'enemic...

Pierre Nodoyuna ha dit...

Lapurdi, oi? (la que comença per ela; pot ser?) Quan torni del Pirineu algú m'haurà posat quants encerts tinc?

Israel Hands ha dit...

Una altra vegada de parranda pel Pirineu i amb unes italianes?el teu és un no parar,eh Pierre?

Roy Batty ha dit...

Aviam, per Euskal Herria (tens raó, Doc): Bizkaia, Araba, Gipuzkoa, Nafarroa, Nafarroa Behera, Lapurti i Zuberoa. I per la Catalunya Nord: Rosselló, Fenolleda, Vallespir, Conflent, Capcir i Cerdanya. Honestament, m'ho he hagut de buscar al Google. Per la republicana, cap emoció que vagi més enllà de la monàrquica (crec que no canviaria res, no tindríem el gau del rei, però seguiriem amb els mateixos problemes). Per les italianes, demanar el phone al Doc. I per tots vosaltres, una super abraçada, collons ja!

Roy Batty ha dit...

Una cosa més. Una mica de coherència, Sinfu. Que no és pot anar de republicà per la vida i no valorar en el que val que la penya no conegui qui és el cap de l'estat. Jo, després del tio que li va fotre la rolex al rei mentre donava la ma a la penya, trobo que és un dels millors actes de republicanisme que es pot esperar del personal, no?

Roy Batty ha dit...

Aviam si podem tornar a fer viure aquest vell post del nostre blog amb l'article d'un paio d'el Departament de Geografia de l'Uni de Texas al que no se li pot augurar sinó un gran futur professional. Llegiu-lo (en tot cas les conclusions) i entendreu que, finalment, la vostra profa de cartografia no era tant dolenta com deia en Bou. Naturalment, com no podia ser d'una altra manera, l'article ha merescut la seva publicació als Annals of Improbable Research | March–April 2010 | vol. 16, no. 2 | 6-7

sinfu ha dit...

I Florida...no té forma de...?

Roy Batty ha dit...

Mira, no et responc perquè sé que estàs desitjant sortir-me amb lo de los paises escandi-nabos