dilluns, 10 d’agost del 2015

vilaweb - lectures per indecisos


'Viatge al cor de la bona governança' par vilawebtv

Avui he trobat un parell d'articles al Vilaweb que m'agradaria compartir amb tu. El primer se'ns presenta d'aquesta manera: El debat sobre com retornar el poder a mans de la gent és més viu que mai. És possible, aprofitant el procés cap a la independència, de construir un país on els ciutadans intervinguin de manera decisiva en les polítiques públiques mitjançant referèndums i iniciatives legislatives populars reals i efectives?’ Són les dues interrogacions que obren els llibres ‘Viatge al cor de la bona governança‘, de Diana Coromines, i ‘La democràcia a l’helvètica‘, de Pilar Carracelas.

D'altra banda, també pots trobar una traducció mecànica (ai, mare!) que't pots baixar de franc de És l’hora dels adéus? d'en Xavier Sala i Martí, que's presenta amb aquesta introducció: Al llarg del llibre que llegiu miraré de comparar els costos i els beneficis econòmics d’una hipotètica Catalunya independent amb els costos i els beneficis econòmics d’una hipotètica permanència a Espanya. Dels costos sentimentals que la unió o la separació tenen per a cadascun de vosaltres, jo no us en puc parlar. És una cosa personal de cadascú. Sí que parlaré, doncs, dels arguments econòmics. Un cop vistos i examinats, els podeu enllaçar amb els vostres sentiments i les vostres valoracions no econòmiques i sereu en posició de decidir, amb llibertat, quina de les dues alternatives us dóna més garanties per a aconseguir la vostra felicitat.

Sobre el vídeo de 56' que encapçala l'entrada ... En fi, diguem que confesso no haver estat capaç de veure ni la introducció (15' !!!) d'en Pere Cardús, segurament perquè és un estil televisiu al que no estic acostumat.