dimarts, 10 de novembre del 2015

sobre la república galàctica

Hi ha una cosa amb això de la República Galàctica i la princesa Leia Organa que no havia entès mai abans de llegir-me la versió curta de la seva vida al Wiki (per la versió llarga, hi ha el banc de dades de Star Wars) . Com es pot ser princesa i dir-te Leia Organa si la teva mare és la senadora Padme Amidala i el teu pare el cavaller Jedi Anakin Skywalker? Com es pot ser princesa si el teu germà bessó no és príncep i tampoc porta el teu nom? I com es pot ser princesa i casar-te amb un contrabandista galàctic per defendre l'antiga república? Finalment, anava a afegir que com es pot ser princesa i portar un pentinat tant ridícul com el que porta quan la detenen ... però, després de haver viscut durant anys veient el de l'antiga reina, la veritat és que impressiona molt menys.

Si algú està esperant que ara comenci a fer paral·lelismes amb la política de casa nostra, vull recomanar-li que es compri La Vanguardia i es llegeixi els comentaris dels trolls de la FAES.  Perquè del que vull parlar avui és de la decisió de Disney d'aturar la producció de joguines de la princesa Leia en plan esclava de Jabba_the_Hutt, vestida amb un dels bikinis més cutres que ha produït Hollywood. Un bikini que, paradoxalment, ha encès durant dècades la flama del desig d'uns quants milers de geeks. Bé, diguem que també ha encès el desig d'alguns coneguts professors de paleontologia, entre els que no podem incloure el nostre amic Orlando: més que res perquè, ni és paleontòleg, ni és conegut fora de les rutes nocturnes dels pubs del Vallès.

Carrie Fisher també ha sortit amb la historia de que odiava aquest bikini, que havia descrit com: el que les supermodels portarien en el setè cercle de l'infern. Tot el que jo puc fer és mostrar el meu acord amb en Sinfu, quan diu que: Carrie Fischer no ha vist mai els prêt-à-porter d'algunes professores d'antropologia de la UAB, per fer aquest tipus de declaracions.

Espero que, ara que també són propietaris de Pixar, Disney no decideixi de carregar-se cap altre personatge. Qui sap on podria portar-nos aquest procés. No, no penso en política. Sinó en un bon amic a qui el món se li cauria al damunt si Warner decidís un dia carregar-se a Marvin.