dijous, 12 de novembre del 2015

una cita d'albert einstein

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. Albert Einstein (see Quora).
No pretenguem que les coses canviïn si sempre seguim fent el mateix. Una crisi pot ser una veritable benedicció per a qualsevol persona, per a qualsevol nació. Perquè la crisi ens porta al progrés. La creativitat neix de l'angoixa, com el dia neix de la nit fosca. És en la crisi que neixen les iniciatives, així com els descobriments i les grans estratègies. Qui supera la crisi se supera a si mateix sense quedar superat per ella.
Aquell que dona la culpa del seu fracàs a una crisi, demostra no creure el seu propi talent, i estar més interessat en els problemes que en les solucions. La incompetència és la veritable crisi. El problema de les persones i els països és la mandra amb la que tracten de trobar les solucions als seus problemes.
No hi ha desafiament sense una crisi. Sense desafiaments la vida és una rutina, una lenta agonia. No hi ha mèrit sense crisi. És en la crisi on aflora el millor de nosaltres. Sense una crisi qualsevol vent és una carícia.
Parlar de la crisi és promoure-la. I callar aquest fet és exaltar el conformisme. Així doncs, treballarem dur en lloc de parlar. Acabem d'una vegada per totes amb l'única crisi que ens amenaça, que és la tragèdia de no voler lluitar per superar-la.
(Traducció lliure d'una visió d'Albert Einstein sobre la crisi: no he trobat la font, així que si algú la troba i vol incloure-la ...) 
Dedicat als amables lectors del Vilaweb, El Punt Avui, Nacio Digital, Ara, i altra premsa per l'estil. També als militants d'esquerra republicana, on vulgui que es trobin (nota: per si algú no ho ha entès, és un eufemisme!)

2 comentaris:

Israel Hands ha dit...

I em penso que t´has quedat curt en l´apartat de dedicatòries,per què aquest tipus de filosofia que ens mostra l´oncle Albert és seguit per un ampli espectre de població.Això si,no els diguis que són bojos,que s´emprenyen.

Roy Batty ha dit...

Parlant de l'oncle Albert ... He contextualitzat l'entrada i l'he completat. Espero que la trobis interessant.