dimecres, 29 de gener del 2014

barcelona smart city, la vanguardia menys



A diferència d'altres ciutats, on les polítiques socials s'ocupen de que la canalla no passi gana i les famílies a l'atur no siguin desnonades, Barcelona segueix decididament amb la seva cursa cap a la modernitat. Una bona prova del seu potencial la tenim en que, els dos darrers anys, la ciutat hagi pujat quatre posicions al ranking de Smart City europees que elabora Boyd Cohen (1). També és veritat que, a part del ranking d'en Cohen, n'hi han d'altres, com ara el del Centre of Regional Science at the Vienna University of Technology. Però com La Vanguardia no els menciona, i Barcelona no surt ni entre les 50 primeres ciutats, segur que no estan ben fets.

D'acord amb les declaracions de l'Antoni Vives, tinent d'alcalde de l'Habitat Urbà, (publicades a La Vanguardia el passat 19.01.2014) crec que podem afirmar "modestament" que BCN ha enlluernat el mon de la High Tech, tenint en compte que ha estat l'única ciutat invitada enguany al International Consurmer Electronics Show (CES) que s'ha celebrat a Las Vegas (quines ciutats van ser invitades abans i quines ho seran després, no sembla importar-li a Vives): "Som la referència" (per no utilitzar mots grollers, imagino) indicava Antoni Vives, que ha destacat també que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, hagi estat invitat a parlar sobre les ciutats intel·ligents al Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa).

El cas és que BCN continua amb el seu poder d'atracció turística i, sota la responsabilitat de l'Antoni Vives (veure el vídeo de La Vanguardia), posant a disposició dels seus ciutadans un habitat urbà integrat amb les activitats econòmiques de la ciutat. Un habitat que utilitza un design tant modern que els subtítols del vídeo de La Vanguardia m'han fet descobrir un model de comptador de la llum que mai no havia vist abans. Una ciutadania identificada amb el projecte i amb la promoció internacional de la gastronomia i de la cultura catalanes.


  1. Com les periodistes de La Vanguardia no s'han mirat el perfil de Boyd Cohen a LinkedIn, no saben encara que ha canviat de feina i que ara és professor en Entrepreneurship, Sustainability & Smart Cities a la Universidad del Desarrollo (Chile).