dijous, 23 de gener del 2014

which side are you on, boys?

La Vanguardia publicava ahir que l'Artur Mas vol anar al exposar "el seu pla" a "les Espanyes".  Si una cosa se li ha de reconèixer a l'Artur i al diari que li dona suport, és la seva capacitat admirable per embolicar la troca. 

En primer lloc cal demanar-se què pretén anant a fer pedagogia (La Vanguardia dixit) a "les Espanyes". Es prendre els espanyols per rucs creient que no saben de què va el procés sobiranista català? Ganes de convertir-se en el primer màrtir de la causa quan surti disparat enllà on vagi per haver utilitzat el concepte de "les Espanyes" enllà on es defensa que només hi ha una?  
Ganes d'afegir una confusió monumental a Catalunya, donant a entendre que, si ens expliquem bé, ens entendran i llavors no caldrà marxar d'Espanya?  Ha seguit cursos privats amb Simon Baker que l'han fet creure que podrà hipnotitzar els auditoris espanyols i a la població de Catalunya? Aquest home, se'n recorda encara de perquè va sortir la penya al carrer el passat 11 de Setembre ?

Ara que, posats a no explicar tot allo que no es vol dir pel seu nom, i a continuar embolicant la troca, no estaria gens malament que l'Artur expliqués per "les Espanyes" les causes del follón que es va liar a Catalunya amb la LOMCE d'en Wert i el seu atac inadmissible a les hores lectives de català. Clar que, en aquest cas, millor que no toqui el tema de l'orgull nacional amb el que la premsa catalana ha anunciat que l'institut Joan Oró (Lleida) és el primer centre public que ofereix l'ESO en anglès.

Passaré per alt parlar sobre l'oportunitat d'aquest anunci pel que fa a l'estat de l'escola publica catalana i a la formació del professorat, que haurien de ser els fonaments d'aquesta "política educativa". El que m'interessa de debò és saber com imagina l'Artur que reaccionaran a "les Espanyes" quan els expliqui que la seva llengua no val el que l'anglesa. I als catalans (en especial els balears i els valencians) que la seva llengua no mereix més que un espai residual a les hores lectives de classe de l'escola publica ... Artur, no sé de què vas i ja ni m'interessa: però tu saps molt bé que no és això. I això també val per aquells que t'estan donant suport al Parlament.