diumenge, 16 de març del 2014

investigadors de l'hospital clínic troben una solució als problemes dels comentadors d'esports de tv3

Un equip d'investigadors de l'Hospital Clínic de BCN acaba de rebre el més alt guardó de la Societat Catalana de Otorinolaringologia i Patologia Cervico-Facial per un treball que permetrà corregir un problema crònic dels comentadors esportius de TV3.  

Durant molt de temps es creia que el to agut, forçat i proper a la 'gangositat' d'aquests periodistes estava lligat a un problema psicològic que'ls impedia donar-se compte que no estaven radiant un partit de solters contra casats en una emissora patrocinada per una empresa d'aparells auditius. Aquesta hipòtesi ha estat descartada per l'equip de l'Hospital Clínic, que ha identificat un bacteri que es desenvolupa als lavabos de la sala de premsa del Camp Nou com a responsable. 

En la majoria dels casos, un simple tractament amb penicil·lina pot resoldre aquest problema i fer que els comentaristes tornin a expressar-se amb normalitat. No es descarta però que, pels casos ja massa avançats, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat els pugui trobar una feina a un mercat ambulant

El mateix equip d'investigadors de l'Hospital Clínic de BCN està treballant ara en un projecte finançat per l'associació SÚMATE, l'ANC i partits polítics que prefereixen no ser mencionats. L'objectiu d'aquest projecte consistiria en implantar un dispositiu a la gola del president de la Generalitat que el deixés instantàniament afònic en el moment en que s'identifiqués el corrent generat pel neurotransmissor de la bestiesa, camí de les seves cordes vocals: per exemple, CDC i la futura obtenció de la nacionalitat catalana. Aquest dispositiu s'aplicaria ulteriorment al portaveu i altres membres del govern, així com als líders de la coalició que presideix.

Tot i que al PSC també han mostrat un interès particular per implantar el dispositiu a la gola d'en Pere Navarro, l'equip d'investigadors tem que la sobretensió provocada per un flux continu de corrent generat pels neurotransmissors recomanaria el disseny d'un aparell especial.