dissabte, 5 de març del 2011

La geografia humana pot ser interessant ?

Aquest mati, camí del saló de l'automòbil de Ginebra, estàvem amb Isaac a l'estació central de Lausana i hem entrat un moment a un quiosc per comprar el diari. Com teníem temps abans d'agafar el directe, m'he dedicat a mirar revistes estrangeres i he caigut sobre una que no coneixia de res. Es diu Carto, surt cada dos mesos i té com objectiu descodificar l'actualitat internacional amb l'ajuda dels mapes, encara que també ho fa amb els dossiers històrics. Aquesta revista està publicada pel Groupe Areion. Basat a Paris, i amb un portafolis d'una desena de  revistes publicades a França i una trentena a l''estranger, és el primer editor a França de premsa especialitzada en afers exteriors i estratègia internacional.  El Grup Aerion està dirigit pel seu fundador, el geògraf Alexis Bautzmann, que també és director del Centre d'analyse et de prévision des risques internationaux, consultor del Ministeri francès de la Defensa, periodista en follons diversos, ficat en un munt d'històries lligades a diferentes universitats i ... membre del  Consell Científic del Festival international de géographie que té lloc cada any a Saint-Dié des Vosges (enguany del 6 al 9.10.11) i que, d'aquest fet, esdevé la capital mundial de la geografia ... Algú entre vosaltres havia escoltat mai parlar d'aquesta revista, d'aquest tio, d'aquest festival o de la capital mundial de la geografia? En fi, com es fa que hi hagi una capital mundial de la geografia i que les tropes d'en Vito i la Lola no s'hagin llençat a la seva conquesta?

19 comentaris:

sinfu ha dit...

Jo d'aquesta revista no en tenia notícia fins que tu ens has portat la bona nova... ja saps que jo llegeixo el "National Geographic" per les fotos sobretot...i la resta de la tripulació em sembla que reben cada semestre el corresponent número de "Documents d'anàlisi geogràfica" amb autògraf inclòs cada vegada d'un dels eminents geògrafs del departament...

sinfu ha dit...

però, la veritat, què pretens? vols muntar una trobada a Saint-Dié des Vosges? no sé si tindré el temps i els calers però el que si que hi podrà anar és en Hands de camí a Disney-paris...
però si anéssim podríem muntar una paradeta del GS, no et sembla?

Israel Hands ha dit...

Docs jo estic igual que tú,Sifu (inclòs el National Geographic:no n´havia sentit parlar mai.Igual de rar és que les tropes d´aquell cony de departament nohagin desembarcat encara al Festival en qüestió...i més dient-se això:festival.Que pot donar lloc a males interpretacions.

Israel Hands ha dit...

Ara que sembla que,amb el currículum que gasta Monsieur Bautzmann,el festival ha d´ésser força interessant.Potser sí que hi haurem de pensar en això de la paradeta.

Israel Hands ha dit...

Que em preguntava,Batty,si ara que tens un assessor personal en qüestions automobilístiques,ja t´has decidit a canviar l´Opel.Que no serà que al Saló de Ginebra no hi ha on triar!!!

Israel Hands ha dit...

Ja!!!...i espereu a que el Doc vegi que entre el personal que hi ha per a contactar en cas que vulguis anar al fest,hi ha quatre dones!!!

Roy Batty ha dit...

Collons, Doc! Que no vam quedar en que no li diries res al Sinfu sobre la revista? Segur que no li ha costat més de dues birres treure't l'informació. En fi, canviant de tema, lo de la paradeta a Saint-Dié des Vosges me sembla una molt bona idea. No és solament perquè Estrasburg està al costat. Es que tens raó amb lo d'en Hands. Per exemple, aprofitant el viatge, podria organitzar un seminari sobre demografia amb tota la family al darrera i dir que lo de l'envelliment de la població és una mariconada, que la gent no ha de fer res d'altre que retratar-se (restem educats!) com ell ha fet i ja està solucionat el problema. A més, com molt bé has vist Hands, jo crec que'n Doc també podria organitzar-se un seminari sobre testimonis sedimentaris (el poso de la birra d'abadia) que estic segur que seria un èxit de public. L'únic problema que veig es que vulgui apuntar-se també en Maguila i es vulgui muntar un seminari sobre Riscos ... o també la Lola i el seu conyasso sobre el gènere. En Toloriu ... A la cinquena gerra de birra alsaciana estic segur que el podríem deixar a la cava i no faria nosa. Sinfu, ja has vist que no he dit res de cap seminari sobre com pelar les sardines.

Roy Batty ha dit...

De totes maneres ... Manda huevos! Us passo un article per recordar-vos que, malgrat tot, continueu essent geògrafs i sempre acabem parlant del mateix. Si es que, ja té raó en Rivers quan diu que no és pot anar enlloc amb vosaltres.

sinfu ha dit...

well...on és aquest article del que parlaves?

Roy Batty ha dit...

Bé, encara que sigui pretensiós de la meva part d'anomenar article al post del bloc, és al que me referia.

sinfu ha dit...

però qui s'ha oferit per preparar la sardinada és en doc, i ell serà qui es pelarà la sardina!

Roy Batty ha dit...

Per cert, companys. Algú ha llençat una recerca de "geografs sense fronteres" a Google Imatges? La segona imatge que surt m'ha fet esgarrifar :D

sinfu ha dit...

òstia!!! hi som tots !!! què em de fer per ocupar la primera posició?

Roy Batty ha dit...

Per començar ens hauríem de passar més sovint: TOTS els membres de la tripulació del Flint estaria bé i seria un detall. Punxar els enllaços que contenen els mots clau ajudaria molt també. I invitar la penya que coneixem perquè s'afegeixin com a seguidors seria ja un plus.

sinfu ha dit...

Li passes tu l'enllaç a la Pantoja?

Israel Hands ha dit...

No sé com collons ho heu fet,però ja estem en primera possició!

Roy Batty ha dit...

Per mi que'n Sinfu ha decidit passejar el seu Charme Latin pel English Market de Cork qual Sinfu l'amoroso.

sinfu ha dit...

ja se sap, no hi res millor que ser guapo...

Roy Batty ha dit...

Si, creure-s'ho! Però, com diu en Long John, no és el teu cas, eh?