dissabte, 22 de febrer del 2014

commoció a tv3

Un vent de pànic va recórrer els estudis de TV3 quan un conegut presentador de l'espai 'El Temps', va presentar la mèteo sense repetir més de 15 vegades 'Pirineu': precisant, quan l'havia de mencionar, si es tractava de l'occidental o de l'oriental, i sense barrejar-lo amb el Pre-Pirineu.

La direcció de la cadena tampoc va saber explicar perquè va reemplaçar els noms usuals de les províncias amb termes de geografia física que s'haurien d'explicar a primària (com ara la Depressió Central) o amb els noms de les comarques (també les del País Valencià!).

La commoció total però va arribar quan el presentador va reemplaçar el terme usual de la 'frontera amb Aragó' per parlar de la 'Franja de Ponent' o el de 'la frontera francesa' amb el de la 'Catalunya Nord'. I, ja completament embalat, fins i tot va presentar les previsions meteorològiques per l'Alguer.   

Les queixes dels grups parlamentaris "anem de nacionalistes, però no gaire" i "acabareu fent que s'emprenyin amb nosaltres" van comunicar el seu disgust a la direcció de l'empresa que, després de reunir-se amb el grup d'experts que va assessorar el govern per escollir les preguntes de la consulta, va decidir donar uns mesos de descans al presentador i destinar-lo com corresponsal de la cadena als Ports de Beseit, que es troben al que ells entenen per l'altra banda de l'Ebre: i és així que s'han quedat convençuts de haver-lo fet fora de Catalunya!.