divendres, 31 d’octubre del 2014

el consejo de estado

L'edició de La Vanguardia d'ahir publicava un article altament instructiu sobre el tipus de democràcia que s'ha anat cuinant en aquest país des de la transició: Quién es quién en el Consejo de Estado que avala la impugnación del 9N? 

Sobre els noms, la composició i la militància dels membres d'aquest òrgan consultiu, destaca la nul·la relació que té amb l'equilibri de forces parlamentàries tot al llarg del període "democràtic" i la seva apropiació per la dreta des dels temps de la UCD. I clar, també sorprèn el silenci de les altres forces polítiques davant d'aquesta usurpació.

Hi ha però quelcom que no he entès massa bé. Si wikipedia ens diu que entre els seus Consejeros Electivos podem trobar des del 2003 a la "il·lustre geògrafa" Josefina Gómez Mendoza, el seu nom no apareix al llista de La Vanguardia.

Just pel "fun" exigeixo que la AGE aclareixi aquest punt ràpidament

P.S. I seguint amb el "fun", m'ha fet molta gràcia trobar com Consejero Nato aquell "gran progressista" que vam conèixer durant les vagues a la UAB: José Manuel Blecua Perdices. El "fun" s'ha convertit en hilaritat total quan he vist al wiki que dirigeix un Seminario de Filología e Informática.