dimecres, 16 de novembre del 2016

desmentit de les confraries de girona

alguns penitents afirmen que no van participar a la mani: catalonia is not spain
En relació amb la noticia que publicàvem abans de ahir, hem rebut aquest comunicat redactat per la Junta de Confraries de Setmana Santa de Girona.
"Acollint-nos als drets estipulats per la Llei Orgànica 2/1984, del 26 de Març, reguladora del dret de rectificació, volem manifestar que després de l'amplia difusió per twitter de la noticia publicada abans de ahir pel GS, un exèrcit de trolls ens ha acusat injustament de compartir amb els membres del Ku Klux Klan el fet de ser treballadors blancs, misogins i racistes. 
Volem doncs declarar públicament que, tot i compartir amb els membres del KKK les mateixes disfresses i, gràcies a la globalització, uns treball i salari miserables, nosaltres apliquem rigorosament a les nostres dones els principis de la legislació vigent. I pel que fa al nostre tracte amb els estrangers recordar si cal que, un cop per any, passegem per la ciutat les pesades imatges d'un conegut jueu i la de la seva mare".
En complement d'aquest comunicat, i en la línia del periodisme d'investigació propi de la nostra publicació, en Sinfu assegura haver escoltat al The River Cafè de Girona que la Junta de Confraries estaria estudiant el llançament d'accions legals per 'usurpació d'imatge' contra els membres del KKK.


PostScriptum: A la demanda del penitent que surt rient a la foto, desmentim que es tracti d'un professor del departament de geografia de l'UdG i que participés activament a la manifestació independentista que, amb el lema: Catalonia is not Spain, va tenir lloc recentment a la ciutat.