Ahir vam anar al Léman Centre de Crissier i, amb l'excusa d'anar a comprar-me unes Schneider Weisse, vaig estar passejant per la zona de birres on, sovint, trobo marques que no conec i que'm dona per tastar. Tot i que no m'havia matat, coneixia la cervesa Pietra, feta amb castanyes de Còrsega. També feta amb castanyes, encara que no l'he tastat mai, de la Lancelot Bogue d'Or. I, segons la brouette, a França encara n'hi han d'altres. El que no sabia és que la Brauerei Locher AG, d'Appenzell, havia tret també una birra de castanyes del Ticino: la Castégna, amb un procés de fabricació que dura tres mesos. Prometo provar-la i tenir-vos informats el dia que ho faci. On ja tinc més dubtes, és amb un altre producte de la marca que es diu Vollmond i que té la particularitat d'estar elaborada en nits de plena lluna, el que sembla que li dona a la fermentació una força suplementaria. No és exactament de força suplementària del que parlarem en el cas de la Hanfblüte, feta amb una planta que no es aconsellable que t'enganxin al damunt: aquesta si que l'he tastada i no està gens malament. En fi, us deixo amb el catàleg de birres (recordeu que ja us havia recomanat la Calvinus), ja me direu si n'heu trobat alguna de les marques per casa.
2 comentaris:
Roy: quan publicaràs l'esperada obra "Geografia europea de la cervesa"???? tots t'ajudarem, ja ho saps.
Bé, doctors té l'església. Crec que'n Doc és el més capacitat per dirigir el Reading, però crec que haurem d'esperar-nos a que torni de la pensió Lily.
Publica un comentari a l'entrada