dilluns, 16 d’abril del 2012

Juanka i els elefants: una falsa polèmica?

Reprenent les discussions del post Monarquia o República ens trobem davant d'una nova performance borbònica. I es que, a més de fotre's reialment dels seus discursos sobre els sacrificis necessaris per superar la crisi, el Borbó ha escandalitzat el personal quan aquest s'ha assabentat que, aquest gran caçador, també és president d'honor de WWF España. Naturalment això ha creat un gran malestar en aquesta associació que, a la seva pàgina web, presenta una carta on expressa el seu malestar al monarca. Imagino que no ha estat una decisió fàcil a prendre. Doncs el WWF ja li passava la pomada per l'esquena al Borbó en vida de Franco, quan aquest era encara Príncipe de Asturias. Aquesta antiga relació ha estat fins ara tant intensa que no m'estranyaria gens que el  Borbó hagi estat caçant en una de les reserves del WWF a Namíbia, just per donar un cop de mà en el control de la població d'elefants i contribuir amb una pasta pels plans de conservació d'aquesta espècie. El 2008, Rob Little, director dels programes de conservació del WWF deia així: Le Fonds mondial pour la vie sauvage (WWF) a reconnu que les éléphants, dont la population croit de 6% par an, puisqu'ils ne peuvent être attaqués par aucun prédateur après l'âge de 15 ans, étaient devenus un danger pour leur habitat. Nous ne sommes pas ravis à l'idée de devoir abattre des éléphants, mais il faut bien reconnaître que c'est un outil de contrôle de leur population. Sense entrar en detalls, el WWF organitza un munt de viatges i safaris a les seves reserves africanes. Estem parlant doncs d'una falsa polèmica? Personalment jo crec que si. N'hi han d'altres que van molt més lluny en les seves opinions. Però, com ja us ho podeu imaginar, jo no puc subscriure unes idees tant radicals.

18 comentaris:

sinfu ha dit...

Falsa polèmica? però si fins i tot la Nasa està preparant una caçera pel Juanka a Mart!

sinfu ha dit...

Així que el Rodríguez de la Fuente també estava a l'all?
Va descobrir alguna cosa que, potser li va costar un "accident" fatal? Qui va matar l'elefant del que parla el famós naturalista? (minut 13)

sinfu ha dit...

Veus com tenia raó quan parlava de la Nasa?

sinfu ha dit...

Una altre gran figura espanyola i del món mundial que també caçava elefants....

sinfu ha dit...

És que això de les caçeres té una gran tradició en aquesta gran nassió que és Aspania....

Roy Batty ha dit...

Hòstia, Sinfu. Menys mal que no has explotat a fons la historia d'en Rodríguez de la Fuente. No, ara seriosament. Si la redacció del GS es felicita de la ràpida recuperació del Borbó, també és veritat que observa amb atenció l'alarma social que ha provocat el seu accident. Un altre factor d'angoixa social ha estat la conferència de premsa organitzada per l'equip de comunicació de la casa reial. Deixant de banda que van escollir un portaveu del que es deia que se l'entenia pitjor que al Borbó quan està refredat, aquest equip va demostrar no tenir cap sentit de l'humor.

sinfu ha dit...

Home, ara ja s'ha disculpat, però hi guionistes que li proposaven altres maneres de dir-ho

sinfu ha dit...

El que passa és que "el pueblo llano" ja no sent el mateix per ell, i la seva dona encara menys. Ell segueix a la seva...

Roy Batty ha dit...

Home, Sinfu. Menys mal que no has pujat res de Pimpinela. Ara bé, molt ben trobada la ranxera d'en Vicente Fernàndez. Ja saps que a mi m'encanten. A en Hands també, però és molt tímid i no s'atreveix a dir-ho.

Israel Hands ha dit...

Fua nens...que si m´agraden les ranxeres:Pedro Infante,Cojón Prieto,Ramón Aguirre (bueno,aquest darrer és de les Terres de l´Ebre,però també compta).I sobre el post...doncs que sembla mentida que a la penya li estranyi que un rei faci aquest tipus de coses.

Roy Batty ha dit...

Llegit a elplural.com: El rey tiene que decidir: O Corinna, o corona. Aquest tampoc està malament: La prensa alemana publica una foto del Rey con su “compañera” y se pregunta si le costará el trono. ... Aixo demostra un cop més que, entre el monarca i en Long John, encara hi han diferencies.

sinfu ha dit...

Aquesta és una de les lletres possibles per a la cançó que protagonitzarà la propera final de "la copa del caçador d'elefants": "Un elefante se balanceaba sobre la cadera del monarca......"

Roy Batty ha dit...

Angry elephants, un altre joc dedicat a sa majestat ...

sinfu ha dit...

Diu Anasagasti....

Roy Batty ha dit...

Deia Rick Scott, governador de Florida ...

sinfu ha dit...

jo crec que l'home no s'ha explicat prou bé...

Roy Batty ha dit...

Doncs aquest, millor no pot explicar-se!

Roy Batty ha dit...

Doncs jo crec que, amb tots els problemes que té l'home a la familia, es natural que surti a distreure's, no?