dissabte, 12 d’abril del 2014

Camells sense fronteres

S'ha parlat força durant les darreres hores sobre el robatori d'un camell al carrer Portaferrissa de Barcelona. Les investigacions de la guàrdia urbana apuntaven a una trama amb connexions al Baix Llobregat i al nord d'Europa. Pel que sembla això no és més que una cortina de fum per encobrir l'autor intel·lectual del robatori. Anem per parts, que diria la parenta del Doc.
Les investigacions portades a terme per l'agent a temps parcial del GS a Barcelona, que acostuma a presentar-se sempre dient, "My name is John, Long John", ha aconseguit triar el gra de la palla i ens ha lliurat un informe que pot fer tremolar els fonaments d'una de les institucions amb més prestigi i solera del país: un conegut departament de geografia radicat al cor del Vallès.
Segons en Long John, tot va començar quan l'antic director del departament va deixar el càrrec ara farà 2 anys. L'home tenia massa temps a les seves mans i no sabia què fer-ne. Tot i que els companys i la família l'animaven a seguir amb els seus estudis sobre els cercles, ell va insistir en la creació d'una fundació, Camells sense fronteres. Pel que sembla, i gràcies a un antic alumne amb arrels al Marroc, també va crear el premi Ibn Khaldun al millor treball de camp sobre els estudis d'ordenació territorial al desert del Sahara. I aquí és on ve el tema del camell. Com que la fundació no té ni un duro, van pensar que podrien regalar una subscripció a la famosa revista Documents d'Anàlisi Geogràfica. Però davant la negativa del cap del departament, (molt garrepa, per cert) van haver d'optar per un altre tipus de premi. Va ser per casualitat, que Don Vito va veure el camell a la botiga de Portaferrissa, un dia en que buscava una samarreta  groga i barata per anar a la Via Catalana. Llavors es va posar, ara sí, en contacte amb la màfia del Baix Llobregat, dedicada al 'transport de mercaderies' i van convèncer a dos estudiants anglesos d'Erasmus per sirlar el camell. Segons la policia, els joves anglesos, es neguen a declarar i diuen que tot va ser conseqüència d'uns dies de festa a Salou. A hores d'ara, ningú sap on és el cap de la trama, al que, by the way, podeu veure a la fotografia juntament amb un póster de la seva fundació. 

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

No sé, Sinfu. Potser que ho estem complicant massa i els anglesos no pretenien res d'altre que trobar algú amb qui anar de copes.