dimarts, 28 d’abril del 2015

abbey road

El passat 16.04.2015 Vilaweb publicava: Els estudis d'enregistrament més llegendaris del món, els veterans Abbey Road Studios de Londres, han obert la porta als internautes. Amb la col·laboració de Google s'ha dissenyat una pàgina web on els visitants poden explorar les tres grans sales de l'estudi a través de cent cinquanta imatges panoràmiques en 360 graus amb vídeos de YouTube i talls d'àudio incrustats i complementaris.

Segurament estàs pensant que he agafat la noticia com excusa per publicar l'imatge d'unes monges (les de l'esquerra!) que feia temps que volia pujar i no trobava l'article adequat on fer-ho. No et diré que no.

Però també és una bona excusa per proposar-te escoltar un dels temes de l'àlbum Abbey Road dels Beatles: Come together?  Una lletra que no deia res. Però que deixava entendre tant, que el tema va estar prohibit a una pila d'emissores durant una pila de temps.

Un tema composat per Lennon per Timothy Leary i la seva campanya electoral per governador de Califòrnia, que oposava aquest guru del LSD i de la cibernètica a Ronald Reagan. L'eslògan de la campanya era el festiu: Come together, join the party. Reagan va guanyar les eleccions i va posar en marxa la revolució conservadora que encara avui patim. Ningú se'n recorda de quin era el tema musical de la seva campanya. Però ningú se'n recorda tampoc ni de Timothy Leary, ni del seu programa electoral, ni de Come together.

Aquesta entrada no pretén doncs ser res més que un recordatori perquè aquells que visiteu virtualment els estudis recordeu un parell de coses de les que la visita segurament no us dirà res: un tema que no deia res i aquesta frase de Lennon que ho diu tot.
Our society is run by insane people for insane objectives. I think we're being run by maniacs for maniacal ends and I think I'm liable to be put away as insane for expressing that. That's what's insane about it.
John Lennon.