dimarts, 12 de juliol del 2016

geografia humana del Regne Unit



WE' RE OUT
'A long time ago in a galaxy far far away' hi havia un canal català de TV que passava unes sèries que no produïen efectes anestesiants. Va ser reemplaçat per la programació que avui patim amb resignació. Afortunadament, encara queda al GS 'un village peuplé d'irréductibles Gaulois qui résiste encore et toujours à l'envahisseur'. I que recorda els millors moments d'aquell canal, conegut en aquells temps amb el nom de Canal 3XL, i que tenia per eslògan: Estàs viu? Demostra-ho. Molts interpreten la mort del Canal 3XL i del seu eslògan com una metàfora d'aquell sector de la galàxia.

Tot aquest rotllo per dir-vos que aquella desapareguda cadena va produir com a presentació d'una sèrie de la BBC "Little Britain" aquest vídeo genial: Geografia humana del Regne Unit (pots comparar amb la presentació que van fer de la sèrie a TV3). Tot i que, per ser justos, deixeu-me afegir que el qualificatiu de genial és molt personal, vist el nombre de visites que el vídeo ha tingut des de que va ser publicat el 2011.

En fi, crec que és una contribució a la Geografia Humana del Regne Unit que els centenars de milers de geògrafs que visiten a diari aquesta pàgina havien de conèixer.  I més ara, que tindrem una PM britànica: Theresa May que, a part de tenir un il·lustre cognom, molt apreciat per un gran nombre de geògrafs jamaicans, comparteix també amb ells el fet de haver estudiat geografia.

Val, si Theresa va estudiar al St Hugh's College de Oxford, no va ser per culpa seva. Tampoc el fet de haver estudiat a les escoles a les que la van inscriure fins que va tenir 13 anys. Tampoc és culpa seva no haver creuat mai altres obrers que els que puguin haver treballat al servei domèstic de casa seva, al del Banc d'Anglaterra o al del Parlament britànic. Amb tot però, hom no pot sinó estar segurs que la política que aplicarà respondrà a les esperances dels jubilats i dels obrers que van votar pel Brexit. Hom pot també estar segur que sabrà fer honor al seu il·lustre cognom per, després de haver defensat el Remain durant el referèndum, fer prova d'un patriotisme a l'alçada del de Boris Johnson o el de Nigel Farage, per negociar de manera honorable el Brexit del Regne Unit.

En un altre ordre de coses, sento comunicar a tots els centenars de milers de lectors que ens demanaven perquè servia estudiar geografia i quines sortides professionals tenia aquesta disciplina, que es quedaran amb les ganes d'una resposta. Més que res, perquè l'autor d'aquest article no comparteix l'il·lustre cognom de la nova PM britànica. Així que, a falta d'una resposta adequada, què tal si feu alguna cosa de profit i us mireu el vídeo

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

Acaben de trucar-me del govern britànic per dir-me que no han apreciat gens ni mica les al·lusions a l'il·lustre cognom de la nova PM. He intentat negociar amb ells si preferien que digués alguna cosa sobre la importància de no oblidar la "h" en el seu nom o sobre la traducció en termes aeris del nom del carrer on viu la PM. Tot el que puc dir és que, després de considerar les meves propostes, m'han dit que millor m'oblidi de la trucada i que deixi l'article tal qual i que prou feina tenen amb tapar tot el que està sortint sobre en Boris Johnson.