dijous, 28 de juliol del 2016

la Barcelona revolucionària 80 anys després.


Aquí teniu algunes imatges de la Barcelona revolucionària, el 19 de juliol de 1936, el mateix lloc 80 anys després. He utilitzat Google Maps Street View per tal de localitzar on va ser presa la fotografia original. Les fotografies a la via Laietana i al carrer Diputació són d'Agustí Centelles, de les altres en desconec l'autor. Hi podeu veure els fantasmes d'un passat que segueix viu i dóna sentit al present. Hi ha molts personatges anònims, però com podeu veure, hi ha dues fotografies a la via Laietana on hi surt Joan Garcia Oliver, el líder anarquista.

Em va cridar l'atenció la fotografia de la Ronda de Sant Pere on es veu molta gent al carrer i el que sembla un foc davant una façana. No és per casualitat que l'edifici en qüestió fos l'Escola Pia-Sant Antoni. Si voleu saber alguna cosa del que va passar, a través del relat del pare Joan Profitós, ara fa 80 anys, llegiu la crònica.

2 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Bon curro, Sinfu! Just per informació:

He estat recorrent el codi del post i tinc el sentiment de que hi han almenys dues imatges que no han passat, segurament perquè hi han problemes amb l'adreça. Si vols publicar-les, envia'm la bona adreça i l'ordre en què s'han de publicar. De totes maneres crec que les imatges publicades ja donen una bona idea de l'interès del teu curro.

Altrament, m'he permès de paginar el post de manera a guardar la seva estructura des de qualsevol que sigui el dispositiu de consulta: notebook, tablet, smartphone, ... També he simplificat els tags i he resumit el títol (altrament sortiria tallat als resultats dels motors de recerca).

Finalment, com no enganxava gens ni mica amb la idea del teu post, he deixat pel futur una historia que havia de sortir publicada avui i que segurament ja has rebut per correu. No et preocupis, sortirà publicada quan menys t'ho pensis ;D

Res d'altre sinó afegir un cop més que m'ha agradat molt.

sinfu ha dit...

Moltes gràcies a tu per l'ajuda, com sempre. M'ho paso molt bé fent aquest tipus de recerca.