divendres, 8 de juliol del 2016

roy batty: sis mesos en funcionament


Blade Runner: escena final i monòleg de Roy Batty amb subtítols en espanyol

Roy Batty. Incept Date 08.01.2016
Fa sis mesos que en Julián Garcia commemorava a les pàgines de El Periódico la data de fabricació per la Tyrell Corporation del Nexus 6, model N6MAA10816, conegut al cinema com Roy Batty, gràcies a Blade Runner (1982). Ara per ara, pel que fa a colònies exteriors i als seus replicants, sembla que n'hi ha prou amb els que es troben a la Terra.


Les necessitats de màquines antropomòrfiques destinades a la producció industrial estan cobertes per les activitats de la premsa i la televisió, amb el recolzament decidit de les brigades de tertulianos en el cas espanyol, que continuen demostrant la seva eficàcia en el modelat dels cervells de la penya.

Però si deixem de banda el passat en el que seguim vivint, veurem que la reconstrucció biònica de la ma amputada per Dark Vador a Luc Skywalker sembla avui superada per les expectatives posades en els resultats de les investigacions de l'equip de Gerrit Begemann sobre el funcionament de l'àcid retinoïc. Veurem també que el drama dels tests dels implants de memòria per Eldon Tyrell a la Nexus 6 coneguda com Rachel, pot ser superat aviat per les investigacions sobre el funcionament dels interruptors del records. Finalment, veurem també que Maria V. Ruiz-Blondet i el seu equip d'investigadors, semblen haver condemnat els passaports biomètrics, les càmeres de vigilància, el test Voight-Kampff i bona part de la ciència ficció a la prehistòria.

Prenent en préstec el nom d'un film de Pedro Barbero: El futuro no es lo que era.