diumenge, 13 de novembre del 2016

HyperNormalisation

HyperNormalisation.jpg
Un documental de la BBC del cineasta britànic Adam Curtis.

2 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Havia escoltat parlar d'aquest documental, però no havia vist res d'altre que una espècie de trailer que el resumeix força bé: HyperNormalisation: Living in an Unreal World.

Abans ja havia vist la sèrie The Trap, que també està força bé: subtitulada en espanyol en aquests enllaços: The Trap 1 - Fuck you Buddy!, The Trap 2 - The Lonely Robot, The Trap 3 - We Will Force You to Be Free

El que més m'agrada de tots divulgadors de les teories de la conspiració és que ens presenten un poder ocult que té un control total sobre nosaltres i sobre les nostres vides. M'agrada perquè deixa en una situació molt incomoda a un poder format per gàngsters egocèntrics que no volen ni poden desmentir aquestes 'informacions'. La millor prova és que tot el seu poder mediàtic, tota la seva technologia, no els han servit de res per preveure el resultat de les eleccions americanes.

Hi ha qui dirà que el resultat de les eleccions és encara un altre engany. Per favor! Si fins i tot els fabricants d'armes estan emprenyats amb la derrota de Clinton! I tampoc es pot amagar que es tracta d'una derrota que no esperaven ni els més potents grups mediàtics. Tampoc se l'esperaven a la borsa, tot i que es va fer el necessari perquè les pèrdues dels grans grups no fossin escandaloses i no donar la impressió de que ... No controlen res!!!

Ara necessiten un temps per preparar els culpables i designar quins seran els fusibles que pagaran pels altres. Però si et deixes caure per Wikileaks comprendràs de què parlava Trump quan deia que el candidat de l'establishment, Clinton, hauria d'estar a la presó: Obama/Clinton approved $278 billion in weapons exports, more than double the total under Bush. Most went to Saudi, o aquest altre que tothom sabia i que tothom callava: Clinton, ISIS Funded By Same Money? WikiLeaks’ Assange Says Saudi Arabia, Qatar Giving Money To Both ...

I clar, ara resulta que els votants de Trump no es llegeien la premsa espanyola i que, segons les estadístiques de Facebook, les eleccions americanes van estar molt més influenciades per WikiLeaks: WikiLeaks dominated the US election according to Facebook statistics ... i dient això no vull defensar cap teoria conspiracionista que expliqui la mort virtual de Mark Zuckerberg tres dies després de les eleccions. Coses de les que hom podria acusar els gàngsters quan perden els pedals, però que jo no faré i deixaré en mans dels conspiracionistes.

Roy Batty ha dit...

A causa d'una cultura democràtica singular, els periodistes de l'estat espanyol segueixen demostrant que tenen un gran problema per diferenciar la política real d'allò que està lligat al show mediàtic propi d'una campanya electoral. A això s'han d'afegir uns problemes de comprensió de la llengua anglesa i de la cultura americana que tenen com a resultat una percepció de la realitat francament millorable.

Dic això perquè mentre gairebé tota la 'intel·lectualitat' fa valoracions apocalíptiques sobre el que ens espera durant el mandat de Trump, mentre hi ha penya que es manifesta pels carrers contra el resultat de les eleccions i es fa estovar per la policia ... llegeixo a l'edició francofona del 20 minutes d'avui: Trump songe à demander conseil à Bill Clinton, Le président-élu, dans une interview à CBS, parle d'Hillary et Bill Clinton en bons termes. Tradueixo aproximativament:

Donald Trump no va descartar la possibilitat de buscar l'assessorament de l'expresident Bill Clinton després de rebre una trucada "molt amable" del marit de la seva rival, al que havia acusat de tot el que se li havia passat pel cap (...) "Té un gran talent, bé, és una família que té molt talent. Definitivament és el que penso", va respondre Trump, quan li van demanar per la trucada de Bill Clinton li va fer per felicitar-lo. "I no podria haver estat millor. Va dir que era una lluita increïble. Una de les més increïbles que mai havia vist. Va ser molt, molt, molt, molt agradable " (...) I sobre la trucada de Hillary Clinton per reconèixer la seva derrota la nit de dimarts a dimecres, Trump tampoc no va estalviar-li elogis (...) Hillary va trucar-me, una trucada encantadora. Imagino que va ser una decisió mol difícil. Més difícil per a ella del que ho hauria estat per a mi. Finalment per a mi hagués estat molt difícil. No podia haver estat millor. Només va dir "Felicitats Donald, bon treball, '", va dir a la CBS. "I jo vaig dir:" T'ho agraeixo sincerament, has estat una gran adversària. " Ella és molt forta i molt intel·ligent", va afegir Trump.

Davant d'aquesta traïció a la intel·lectualitat que s'ocupa de la opinió publicada, he començat a veure una pila d'articles on es passa als Clinton pel llançaflames. Entretant, diuen que el feixista de Trump s'ha baixat el sou a 1 US$ simbòlic, que ha decidit no fer vacances durant el seu mandat i que farà fora entre 2 i 3 milions de delinqüents estrangers. Jo no descartaria del tot que aquestes mesures no siguin vistes amb mal ull en alguns barris de les grans ciutats americanes, poblats per treballadors blancs xenòfobs i misògins. Pitjor encara, tampoc descartaria que sigui un sentiment que podrien arribar a compartir amb altres treballadors i molts dels seus veïns.

I és que, com ja els hi passava als millors psicòlegs quan intentaven ficar-se al cervell de Homer Simpson, mai no se sap què diable pot tenir al cap la classe obrera. I després voten el que voten. Menys mal que la gent que és de lluny molt més intel·ligent té un comportament transparent a tots els sistemes de control que analitzen els contingut dels seus mòbils i els moviments de les seves targetes de crèdit.