divendres, 20 de maig del 2011

Això està que s´encen.


Suposo que tots esteu seguint els darrers fets que passen a cada cop més ciutats de l´Estat Espanyol (i de la resta del mon). En forma d´acampada pacífica i sota el lema Democràcia Real , Ya, el personal a començat a dir prou fart de que li vagin tocant els collons i li prenguin el pel. Lluny, molt lluny del que la premsa habitual vol fer creure o obviant directament qualsevol informació al respecte, el moviment contempla tota una sèrie de propostes que supera qualsevol programa electoral dels partits de sempre. La Junta Electoral (gràcies,un cop més als membres del pp) ha prohibit les concentracions i a partir de les 12 de la nit d´avui tothom ha de plegar veles al·legant que comença la jornada de reflexió (???). Error. Això no farà més que reforçar el moviment i més tenint el recolzament de diversos sectors. Alguna cosa està canviant i tant de bo que sigui així per què la majoria de propostes, encara que semblin utòpiques són d'una claredat esgarrifosa. A veure venir.

16 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Bé, diguem que per conviccions personals jo no tinc accés al Facebook, que a la resta del mon no hi ha la crisi d'Espanya i que aquestes mobilitzacions es concentren al davant de les ambaixades espanyoles, que no he vist cap proposició per acabar amb l'atur, tota la resta va d'expropiacions en la pura línia del mas de lo mismo, que serà potser nova per la canalla d'avui en dia, però que nosaltres ja coneixem ... Tota la resta estic d'acord. El problema és ... i després què?. Quin model de societat? Quin model econòmic? Me fa por pensar que no estiguem altre cop davant del lo quiero todo y lo quiero ahora. L'historia del nord de l'Africa, la d'Islàndia ... sembla tot tant fàcil. I no ho és. La qüestió per mi és ... quina és la capacitat de sacrifici d'aquesta penya? Suportaran anys de pressió i de repressió? Tindrem les primeres respostes d'aquí uns dies!

Roy Batty ha dit...

Francament, sento anar un cop més a contracorrent, però diguem, please, on veus el canvi? ... Jo només veig consumidors d'un sistema polític que se senten estafats i que, si poden, se'n van a la competència. Els actors, els constructors del nou sistema (o els aparelladors que arreglaran les esquerdes de l'actual) segur que hi son per alguna part. Però me sembla que encara no han sortit!

Israel Hands ha dit...

Home Batty,diguem-ne que tot això representa el primer pas per a intentar treure merda a la situació.Potser si que tot obeeix a la maniobra d´algú que encara no ha donat la cara,però en alguna ocasió(be,comptades ocasions) això no és així.Obviament els models socials i econòmics que ens agradarien sempre han estat gairebé un impossible,però el que està clar és que s´ha de parar d´alguna manera el saqueig i la mala gestió que els polítics fan del diner públic.Això de moment.I és evident que la situació d´aqui ni és la nordafricana,ni és la islandesa,ni és l´Alemanya (ni la helvètica,of course),però ja m´estranyava que la penya no es rebotés en algún sentit (si estàs al cas de les retallades,de les dades d´atur,i de les injeccions de capital públic a la banca,sabràs a què em refereixo).Ah! i si que hi ha propostes per a reduir l´atur.

Israel Hands ha dit...

Home tio,i no sé si és la distància o la informació que t´arriba,però amb la de videos que corren per la xarxa sobre tot això i has anat a trobar aquest.I encara sort que no m´has posat aquest.I també és el de sempre:s´atribueix tot això a canalla agelebrada que s´avorreix a casa i tampoc és ben be això.En fi,tú ho has dit:ja veurem.

Roy Batty ha dit...

El vídeo és el que han penjat al patata. No, aviam si m'explico. Si la classe politica s'ha allunyat del poble, també (i dic també) és perquè, durant molt de temps, aquest poble ha fet com si la política no anés amb ell i ha passat d'ella. Crec que ja ens coneixem prou com perquè ara hagi d'explicar-me sobre el que penso dels partits polítics actuals o dels sindicats. Però es que no hi ha hagut cap nova proposta política de la part dels que ara es queixen, ni tampoc, en el terreny sindical. De fet, parlem clar. Quina casualitat que tot aquest moviment -fins i tot el seu nom- s'hagi engegat després de la sortida del llibre de Stéphane Hessel: "Indignez-vous !". Tinc ganes de veure si la cosa anirà més enllà del fenomen de moda desencadenat per aquest llibre, i ignorat per l'immensa majoria de la penya que "participa" al moviment. Tinc ganes de veure com acaba un moviment dirigit per una generació que fins ara no s'ha caracteritzat per res més que per un hedonisme sobredimensionat i una capacitat nul.la de responsabilitat personal davant la seva pròpia vida o la dels altres.

Roy Batty ha dit...

Mira, parlant d'ell, acabo de trobar un article sobre Stéphane Hessel al ara.cat

Roy Batty ha dit...

He afegit un vídeo al post que mostra força bé el que ha estat passant i amb un tema dels 12 Stones que me sembla d'allò més ben trobat. Si no et va i prefereixes la versió precedent m'ho dius, ok?

Roy Batty ha dit...

Una altra qüestió, Hands. Que mirant-me el Diari de Tarragona vaig veure lo de la Cooperativa Minna Som Cuina. Hi ha algú que coneguem en aquesta historia?

Israel Hands ha dit...

Dons no,no hi ha ningú que hi coneixeu.Saps,però,allò que parlavem de les ONG´s?Doncs mira,la coordibndora del projecte la col.locat cert sindicat(crec que la UGT)i el pla és fer-se amb els 600.000 € de la subvenció.El diari no ho diu,però les cooperativistes(que han hagut de desembutxacar una quantitat per a poder accedir-hi)comencen a estar indignades per què les peles estan volatilitzant-se,i ho tenen tot a mitjes.Coneixem tant a la coordinadora com a tres de les cooperativistes,i parlant amb les darreres només es senten d´una manera:ESTAFADES.

Roy Batty ha dit...

El deu que'ls va parir a tots plegats! Es que no hi ha un pam de net en aquest país? Es que n'hi ha per indignar-se i molt més. Menys mal que l'experiència ens ensenya que el ser humà pot evolucionar. I no descarto veure un dia en Rajoy cantant ranxeres a les manifestacins anti-sistema. No us ho creieu? Jo me'n recordo d'un del PP que va passar-se al PSOE i després es va convertir en anti-imperialista i a simpatitzar amb la Veneçuela de Chávez, l'Irán de Ahmadineyad, amb l'islamisme en general i crec també que es va fer del Barça (però d'aquesta darrera dada no estic segur). No us ho creieu encara, oi? Doncs si, va ser el tio que va treballar com assessor d'aquell gran polític comunista català, en Paco Frutos ... Va, que ja sabeu qui és no?

sinfu ha dit...

Això del Vestringe supera qualsevol ficció! Quin "pájaru" ... em recorda una mica a la Sor Citroën per`p a la inversa! ara que hi penso, estarà la Sor també indignada?

sinfu ha dit...

I em sembla que el que està a punt d'encendre's és el puro del Rajoy!!!!

Roy Batty ha dit...

Si, i la pira per incinerar en Zeta Poppins. Clar que, n'hi han que tenen una jeta, que mereixerien precedir-lo en la cremà

sinfu ha dit...

Pobre ZP, amb tant de Talante como los de Alicante i mira com s'ha de veure...i les rates comencen a abandonar el vaixell! per cert, algú ha sentit al Guerra?

Roy Batty ha dit...

No, deu està a dos dits de l'orgasme intel.lectual mentre es dedica a preparar la liquidació del estat autonòmic amb els seus amics del PP. O potser preparant una ordre de detenció de tots els municipals del partit amb més càrrecs d'Euskadi.

Israel Hands ha dit...

Això és una desbandada.Em temo que aquest puto pais es tornarà a tenyir de blau l´any que be.