diumenge, 8 de maig del 2011

Good Luck, Mr. Gorsky!

Un extracte molt divertit de l'article "Francès galàctic", d'en Ferran Torrent, que es publica a l'edició del ara.cat del 08.05.2011: potser l'anècdota és apòcrifa, però ningú l'ha desmentida fins ara. Neil Armstrong arriba a la Lluna (probablement no féu el viatge amb Ryanair) i pronuncia la famosa frase: "Un petit pas per a l'home, però un gran pas per a la humanitat". Tot seguit diuen que va dir:  "Que ho disfrute, senyor Koenig ". Baixa a la Terra i li pregunten per la dedicatòria. Qüestions personals, respon l'astronauta. Passen vint-i-cinc anys, efemèrides de l'arribada a la Lluna. Aleshores, en una roda de premsa, un periodista l'interroga per la frase que no volgué aclarir un quart de segle abans. Bé, fa Armstrong, ara ja ho puc contar (el senyor Koenig havia mort). De xiquet, diu, estava jugant amb la pilota al pati de ma casa. El senyor i la senyora Koenig tenien les finestres de l'habitació obertes, i vaig sentir que el senyor Koenig li demanava una mamada a la seua dona. ¿Una mamada?, es va indignar la senyora, quan el xiquet dels nostres veïns arribe a la Lluna et faré una mamada.
Com sempre, l'article d'en Ferran m'ha agradat moltíssim. Sols que .... Ferran, en realitat crec que hi ha una confusió amb Mr. Koenig (Neil era fill de Stephen Koenig Armstrong i Viola Louise Engel). De fet, el Mr. Koenig que menciones es deia Mr. Gorsky i la frase: Good Luck, Mr. Gorsky!  El que va fer pensar a molta gent que anava adreçada a un astronauta rus d'aquella època: tot i que ningú va entendre massa de què es podien conèixer perquè li dediqués la frase (tinc la sospita que'n Gorsky va passar una setmana de tractament especial als headquarters de la KGB a Lubyanka). Finalment això és el que va dir realment la senyora Gorsky: "Sex! You want sex?! You'll get sex when the kid next door walks on the moon!".

12 comentaris:

sinfu ha dit...

però al final, li va fer la mamada o no?

sinfu ha dit...

En Ferran Torrent és un dels meus escriptors favorits, heu llegit res d'ell? us el recomano!

Roy Batty ha dit...

Home, Sinfu. Si t'has llegit tot el post, jo crec que sabent quin era el context generacional de l'Amstrong quan era petit (els anys 30's) i arrivant a traduir l'anglès de la resposta de la senyora, pots trobar la resposta a la teva qüestió. Sobre en Ferran (a qui li he deixat una nota al ara.cat) imagino que va començar a agradar-te quan vas llegir una novel·la seva on tocava temes que t'apassionen des de sempre: parlo de Un negre amb un saxo, par exemple. Quines més t'has llegit que t'hagin interessat?

sinfu ha dit...

Pobre mr Koenig (o mr Gorsky)...però parlant de anar a la LLuna, algú saps si hi ha evidències de'astronàutes mantenint relacions sexuals en estat d'ingravidesa?

sinfu ha dit...

Doncs si que l'he llegida aquesta, però també he llegit Gràcies per la propina, Judici Final, l'any de l'embotit, Cavall i rei, No emprenyeu al comissari (aquesta va ser la primera que vaig llegir) i La mirada del Tafur...

Israel Hands ha dit...

A veure Sinfu,sobre el sexe en estat d´ingravidesa amb astronautes no sé,però si que hi ha una peli d´aquestes bones en aquest sentit:"Uranus experiment 2".Per si li vols donar un cop d´ull.

sinfu ha dit...

el nom de la pel.lícula és una mica sospitós, no?

Israel Hands ha dit...

Ja,ja,ja,doncs si.Jo no l´he vist,però si que és sospitós ,sí.

Roy Batty ha dit...

Com ningú ha vist res, ni sap qui és Silvia Saint (que, segons el Times, va nàixer en February 12, 1976, i és una Czech pornographic actress). Jo, l'unic que he vist és que: The Uranus Experiment which featured a brief scene filmed in a Russian aircraft flying a parabolic track (similar to NASA's Vomit Comet). The Uranus Experiment features around 20 seconds of Saint and Nick Lang (who portray astronauts living on a space station) having sex in freefall. The scene was nominated for a Nebula Award, but did not win.

Roy Batty ha dit...

Per cert, Sinfu ... Quan pensaves el que pensaves, no estaries pensant en aquests, oi?

sinfu ha dit...

El Sr. Gorsky segur que està esperant al Neil Armstrong per donar-li les gràcies....

Roy Batty ha dit...

Si, perquè si la senyora Gorsky va complir la seva paraula quan en Neil va arribar a la lluna, no sé que li estarà fent ara que'n Neil ha començat un viatge interestelar!