dissabte, 27 d’agost del 2011

compte amb els esquirols !!!

Level3 Communications és un operador de fibra òptica amb una xarxa de 134.000 km, dels quals, 43.000 km en zones urbanes i 91.000 en zones rurals. En un informe d'aquesta companyia, comentat per ZDnet, es comenten quines son les principals causes de ruptura dels cables. Més enllà de les causes habituals com ara els enginys mecànics (excavadores, camions), climàtics (huracans) o el vandalisme, resulta que els esquirols van ser els causants del 28% de les panes identificades l'any passat. Hom pensa en l'hipòtesi que aquestes bestioles es sentin atretes per l'oli de cacauet que entra en la composició del recobriment dels cables. Encara que la raó més probable potser sigui la duresa de l'exterior del cable, especialment adequada perque aquests rosegadors utilitzin les seves dents que, en cas contrari, creixerien molt i podrien posar en risc les seves vides (NdA: Si us plau, no extrapoleu aquesta darrera informació amb cap professora del Departament de Geografia de l'UAB i diverses panes elèctriques observades durant el curs 2010-2011)


2 comentaris:

sinfu ha dit...

Hi ha llocs com a Anglaterra, on han trobat una solució al tema: es cruspeixen els esquirols, que són venuts a les carniceries locals. Això no vol dir que jo proposi aquesta solució per a cap esquirol del departament....
això és el que diuen a la BBC
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-10805570

Roy Batty ha dit...

Si, jo també vaig emportar-me una sorpresa quan vaig veure que, pels canadencs, no son més que una mena de rates. I que no entenen quina és la gràcia que'ls hi veiem nosaltres. Enllà n'està ple, i en tenen allò ple d'aquestes bestioles. Malgrat tot, cada cop que els veig saltar per les branques dels arbres que hi ha davant de casa, me fa un salt al cor. Els trobo adorables i m'alegra el dia veure'ls.