dissabte, 6 d’agost del 2011

Swiss as you've never seen before ...

.Havia pensat anomenar aquest post Patriotisme Birrero, i explicar que les publicitats patriòtiques de Damm o Moritz s'inscriuen en una tendència generalitzada de les marques per defensar, per aquesta via, els seus mercats tradicionals davant les multinacionals del sector. Bé doncs, me sembla que ja ho he fet, oi?
Remirant-me'l, he realitzat que amb els seus punkies, heavies, gòtics i killer clowns versió alpina, el vídeo reflexa una Suïssa que potser no coneixeu (nou us perdeu el making off). Si les ressemblances amb certes tradicions que encara es practiquen al País Basc és frappante, ho és encara més realitzar com les diferències culturals entre la part germànica del país i la llatina del continent es confirmen també en les seves begudes tradicionals: cervesa pels primers i vi pels altres. Però hi ha més. En aquest mon globalitzat en el que vivim, creiem que tothom coneix el futbol, el Barça i Messi ... Però potser no tothom sap que, en aquest país, la penya també s'apassiona pel Hosenlupf, la Unspunnenfest i tenen a Kilian Wenger, Hans-Peter Pellet o Adi Laimbacher com herois federals (Eidgenossen). En fi, si teniu ganes de veure la Suïssa com mai l'havíeu vist abans, no us perdeu aquest altre vídeo patriòtic birrero

11 comentaris:

sinfu ha dit...

i per què no ens hi vas portar a un festival d'aquestos?
ara, que si no et disfresses tu, no vindré, per no parlar dels altres membres de la tripulació....

Roy Batty ha dit...

Home, els primers vídeos anaven sobre marques de birra i patriotisme birrero. Com a la tripulació del Flint som d'origen llati, jo crec que potser us interessaria més anar a fer un volt per les vinyes, per exemple al Valais (Wallis, en alemany), per exemple a Chamoson. Des de la plantació, a la tallada de les fulles, a l'airejada de la terra, l'ensulfatada més o menys tradicional, i l'ensulfatada més o menys moderna. En fi, també aqui, una Suïssa com poca de fora gent se la pot imaginar.

Pierre Nodoyuna ha dit...

"Hasta" deu haver-hi gent de dintre que tampoc no se la deu imaginar, oi?

La Feldschlösschen crec que l'he tastada, però no em consta que en tingui cap gerra, com ho tenim això?

I sí, no estaria de més que ens hi portessis, Roy.

Per cert, tot i que jo sigui xarnego, no em considero pas un traïdor a la pàtria per preferir, en segons quines ocasions, la cervesa, que forma part de les seves arrels...

Roy Batty ha dit...

Quin escàndol! Però això què és? Voto a Brios! Home, una gerra potser no la tinguis, però recordo que una copa si que te la vaig portar: aquest blog és testimoni. Ara, si l'has trencada, o la teva cangreja et neteja la vitrina quan no et dones compte ... això ja son coses sobre les que no vull opinar. Perquè, com diu en Sinfu: en baralles de gitanos, no t'hi fiquis. Ah! I sobre l'enllaç que has afegit, sàpigues que acabes d'inaugurar una nova secció als enllaços d'interès.

sinfu ha dit...

o com diu aquella famosa dita andalusa "quien con niños s'acuesta, cagao o meao se levanta..."

Roy Batty ha dit...

Jo no ho hauria pogut expressar d'una manera més fina i educada.

Roy Batty ha dit...

Coincidint amb la visita d'en Ratzinger-Z a Madrid, el Credit Suisse publica el seu baròmetre sobre la joventut suïssa. El resultat, al país de Calví, dels Amish o de la Guàrdia Vaticana, ha estat sorprenent. Sols un 6% dels joves freqüenten les esglésies els diumenges. I és que el 96% prefereixen els seus companys i amics i el 94% afirmen sentir el mateix per llurs famílies. Sobre el punt dels lligams afectius, sorprèn també constatar que el 72% se senten molt lligats als valors propis al país. Patriotisme birrero?

Pierre Nodoyuna ha dit...

És que no tinc actualitzada la base de dades de gots, copes i gerres de cervesa, però ja ho faré, ja (és una de les primeres fites a assolir tan bon punt em jubili). Ara sóc a Sanse (bastián) i no ho puc comprovar, però quan torni ho faré. Tanmateix, si no recordo malament, em vas dir que a casa en tens una pila esperant-me, no? Encara hi són?

Roy Batty ha dit...

Oonyo! També hi han glaciars a Sanse (bastián) ... també coneguda com Don(ostia!)? Els testimonis sedimentaris no es diran cuina basca, oi? I no me surtis ara amb lo dels amics, que també en tens a Cork i a Suïssa. Sobre el tema ... Doncs potser que tingui algunes encara per Barna, de la darrera vegada que no ens vam poder veure per no sé quina excusa de quin viatge o que sé jo. Però no estic segur, així que t'ho confirmaré si baixo un mes d'aquests.

Roy Batty ha dit...

Ahir diumenge al migdia, un empleat d'un conegut bordel de Gebensdorf (Argovie),estava preparant una barbacoa quan unes flames es van propagar vers l'establiment. A l'arribada dels bombers, el primer pis estava ja completament calcinat. Però segons fonts de la policia local, els clients estan sans i estalvis. Sembla que la Madame del bordel busca activament el seu empleat, que es troba actualment en destinació desconeguda.

Roy Batty ha dit...

Seguim amb el repertori tradicional amb un concert d'Alphorn, ideal pels insomniacs. O amb una apassionant competició d'un esport tradicional: el llançament de la pedra d'Unspunnen (per més detalls veure la presentació al post original)