diumenge, 7 d’abril del 2013

avui es celebra un referèndum a Alsàcia

Jo no aniria fins a dir que el referèndum que avui es celebra a l'Alsàcia seria com si catalans, valencians i illencs votéssim per constituir una sola entitat territorial. O com si bascos i navarresos votessin per fusionar les seves. Tot i que, quan hom coneix la sensibilitat republicana francesa davant de qualsevol canvi que vagi en la direcció de la reconstrucció d'antics ens territorials que van ser digerits per la monarquia borbònica i, molt més eficaçment, per la república, potser me quedo curt. L'abstenció s'anuncia alta i el no està defensat pel Front d'esquerres: "Notre République une et indivisible, non à la collectivité d'Alsace" i per l'ultradretà Front national : "Je veux l'Alsace française, je vote non" (20minutes.fr): tot un programa de futur per les aspiracions referendàries de casa nostra. Afegim que si la classe política es queixa del poc ressò a Europa del que està passant a Catalunya (més o menys), m'ha semblat que sols El Punt/Avui tracta a la portada de la seva edició electrònica aquesta noticia: Alsàcia vota autonomia .  Potser els altres també la tractin amagada entre d'altres a l'edició dominical (al No-Do que Mas va posar sota la direcció del PP: 324.cat, no he vist res, tampoc al ara.cat). Deu ser que hi ha alguna cosa que jo no he entès bé i que fa que la noticia no tingui absolutament cap importància. 

17 comentaris:

long john ha dit...

Vamos a ver Roy. Sabes que mi matiz de grises es muy extenso, y no estoy dispuesto a discutir contigo este tema (que tiene mucho que discernir en lo histórico, plebiscitario y a quien queremos que afecte y a quien quiere verse afectado) si no te pasas por aquí y te tomas mínimo tres cervezas, que es lo que dura este tema. A partir de la cuarta hablaremos de lo verdaderamente importante.
Obvia decir que tanto Israel como Pierre, (Fluvià Rivers si lo desea( y Sinfu si su colega de Ryan Air le deja, completarían esta terutlia que algún avispado estudiante de Histopria o Pewriodisno, debería grabar en Youtube para la s generaciones venideras.
Entretanto, me niego a comentar esxtensamente este tema, dado que mis habilidades mecanográficas no dan para que no me agote en estas discusiones

Un beso a todos

Roy Batty ha dit...

Mira Long John, les teves habilitats mecanogràfiques tenen poc a veure amb la mandra que't fa escriure. Però no importa, perquè ja saps que jo t'estimo igual. Això dit, estic d'acord amb tu en parlar del tema quan vulguis però, en el meu cas, sense birres: que 10 nostre senyor ha fet el necessari per traurem d'aquest vici. Segurament, quan parlem, et duràs la sorpresa de la teva vida quan vegis que coincidim en més temes dels que puguin separar-nos. Sobre lo del youtube ... Home, ja hem fet tant el ridícul, que una tertúlia no crec que impactés negativament la nostra auto-estima. Una abraçadota, company!

Roy Batty ha dit...

Per cert que, com ja es preveia, el referèndum no ha passat. Us proposo llegir uns extractes de l'article que Le Monde ha dedicat al tema: Marine Le Pen, présidente du Front national, s'est réjouie de la victoire du non. "Contre l'ensemble des barons médiatiques et politiques, déjouant tous les sondages, les Français d'Alsace ont signifié par leur abstention et leur vote massif (???) pour le non leur attachement indestructible à la nation française et à la République une et indivisible", affirme dans un communiqué Mme Le Pen. Selon elle, "en Alsace, le peuple s'est levé face à la caste qui voulait lui vendre à la-va-vite un projet conçu dans les couloirs de Bruxelles au bénéfice de l'Europe anti-nationale des régions".
Le Parti de gauche (PG) : "C'est une immense gifle pour les partisans d'une France à plusieurs vitesses, fascinés par le prétendu "modèle allemand", écrit le parti de Jean-Luc Mélenchon dans un communiqué ... Pour le PG, "l'Alsace devait être l'acte de naissance du démantèlement de la République programmé par l'Acte III de la décentralisation. Elle doit devenir son acte de décès"
.

Roy Batty ha dit...

Per tornar a la proposta d'en Long John, proposo canviar el Zürich de la plaça Catalunya pel taller de tapas, de la plaça del Pí. S'admeten altres suggestions!

long john ha dit...

Me da igual. El lugar en que quieras. La belleza y el confort los crea la compañía. Pero creo que debe ser rápido. Por favor, aléjate de la luz, y retorna al verdadero camino. Deja a Dios y abraza a Damm. Por el bien de todos...

Un fuerte abrazo

Roy Batty ha dit...

Home, Long John. Entre que jo soc diabètic, l'altre que té la gota, el del colon que no troba les Amèriques i el dels Ronyons al Xerès ... jo crec que millor li fem beure les nostres birres a la Castanheria Do Tenes i li demanem que ens expliqui uns acudits mentre ens prenem un té moruno.

long john ha dit...

Disculpa, no sabía de tus avatares con la ciencia médica. Tampoco del resto. Pero no te preocupes la Castanheira i yo mismo nos podemos erigir en "reserva" "espiritual" del grupo. Obviously, las comillas son a traducir

Roy Batty ha dit...

Home, si es tracta de 'reserva', jo si que puc beure, eh? Per la part 'espiritual' millor que parleu amb en Doc, que practica temeràriament a Bellaterra el que Mrs. Ramsay només s'atreveix a fer a l'oceà.

sinfu ha dit...

Bé, jo proposo anar al Marsella, si encara no l'han tancat.

sinfu ha dit...

Això de "Deja a Dios y abraza a Damm. Por el bien de todos..." m'ha arribat a l'ànima! M'ha fet pensar en aquella pintada que hi havia a la facultat de lletres que deia: "WOLL DAMM, VENCEREMOS!!!"

sinfu ha dit...

Pel què fa a youtube, ja sabeu que mai no hem tingut vergonya, així que sempre podem parlar de filosofades, o de coses sèries.

sinfu ha dit...

Quan parles de "Per la part 'espiritual' millor que parleu amb en Doc, que practica temeràriament a Bellaterra " et refereixes al que es veu/beu de manera repetida en aquest vídeo? 0'40, 1'08, 1'36, 2'55.......ara entenc perquè el Doc diu que té tanta feina!

Israel Hands ha dit...

Vale,de tant en tant se´m fot l`àcid úric pels núvols,però no res que no es pugui tractar amb la medicació adient.O sigui que si és qüestió de birres jo et puc fer companyia Long John...de moment.

Israel Hands ha dit...

Collons Sinfu...vull dir Mr.Sinfu,has pensat mai de guanyar-te una pasta explicant acudits pels pubs?

Roy Batty ha dit...

Sintomatología típica ocasionada por el consumo de cerveza: Guía práctica de reconocimiento y resolución

Roy Batty ha dit...

I ara més seriosament. Sinfu, saps que la Voll-Damm és una birra de tipus Märzen (Märzenbier)?

Roy Batty ha dit...

Manda huevos !!! Alejandro Cao de Benós de Les y Pérez. En fi, si mai teniu ganes de llegir les seves opinions, no deixeu de visitar el seu blog. Un exemple: La participación de los revolucionarios Canarios en la toma del poder popular, hombro con hombro con el resto de camaradas de Cataluña, Euskadi, Andalucía, Madrid o Castilla es necesaria, decisiva y única vía para conseguir la fuerza suficiente para nacionalizar la industria y propiedad, para defender las raíces de cada pueblo que conforma la federación y establecer una Unión de Repúblicas con centralismo democrático. La división sólo beneficia a la oligarquía. Ya lo decían los grandes imperialistas Julius Caesar y Napoleon Bonaparte -que curiosamente acabó ocupando España-: DIVIDE ET IMPERA o DIVIDE UT REGNES (Divide y Vencerás).