dissabte, 13 d’abril del 2013

making UAB fun: homenatge a Moncho Pascual

L'ex-rector Ramon Pascual, catedràtic de física teòrica, va rebre el passat 26.09.2012 la 'Medalla de la Universitat' a l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2012-2013. Lider emblemàtic del Sincrotró Alba, la infraestructura científica que ha situat el nostre país al capdavant de les potencies occidentals. Cap de les influents fundacions Empresa i Ciència i Edward Bow Philanthropic Research Center. President del Patronat de la Fundació Parc Taulí de Sabadell i, sospitem que responsable de la mesura de les places del pàrquing soterrani. El seu currículum no seria complet sense fer menció al fet que, com rector de la UAB durant el període 1986-1990, fos conegut per guardar un whisky d'una qualitat excel.lent al seu despatx del rectorat. Així com de ser el responsable, el 1987, de l'entrada de les unitats anit-avalots dels Mossos per primera vegada a l'UAB i de les patrulles dels Securitas amb gossos durant les nits pels voltants dels labos d'informàtica. Amb tot però, el seu mandat com a rector, serà recordat pel fet remarcable de ser el responsable de que en Hands i l'autor d'aquest article coneguessin les dones amb les que acabarien vivint durant tant d'anys: permeteu-me precisar que cadascun amb una sola dona i que lo de 'molts anys' es diu des de l'emoció. Finalment, en Moncho també va deixar anar una sentència remarcable que corre pel twitter: "Les universitats han de ser elitistes i no poden regir-se per sistemes de votacions majoritaris": alguns que no han tastat el seu whisky lamentaran que no és posés en pràctica en el moment de la seva elecció com a rector. Nosaltres, que hem tingut el rar privilegi d'assistir a les classes de la seva germana, i li agraïm tot el que va fer per la nostra vida familiar, no afegirem res més.

4 comentaris:

sinfu ha dit...

al Monchu li hauria agradat que la seva uni fos com les americanes...i a tu i al Hands també! Del Doc i del Long John no vull opinar, que igual s'enfaden...

Roy Batty ha dit...

Home, Sinfu. Jo sempre he estat més per l'escola socràtica. En Doc per un tipus d'escola més espiritual. En Long John per un tipus d'escola més artística. En Hands per una escola engrescadora. I tu Sinfu ... en fi, tots sabem quin és el teu tipus d'escola ideal !

Roy Batty ha dit...

Com deia aquell ... "quien calla, otorga".

sinfu ha dit...

ego te absolvo....