dimarts, 28 de maig del 2013

dos llibres de geografia ...

Plastic Ocean: How a Sea Captain's Chance Discovery Launched a Determined Quest to Save the Oceans By Charles Moore with Cassandra Phillips. Penguin Publishing, 2011, 368 pp., ISBN 978-1583334249 (amazon, esri gis-bookshelf). El 1997, mentre navegava des de Honolulu a Califòrnia, en Charles Moore va sorprendre's per la quantitat de plàstics que trobava a l'Oceà Pacífic. L'experiència el va portar a fundar la Algalita Marine Research Foundation i esdevenir un expert en contaminació reconegut internacionalment. Ha treballat incansablement per salvar els oceans a partir d'aquesta plaga del plàstic. El seu treball ha estat l'impuls per a una nova avaluació global dels efectes dels plàstics a l'oceà. Aquest llibre relata com els plàstics han arribat a impregnar les nostres vides i presenta a les seves conclusions l'amenaça que representen

The Revenge of Geography: What the Map Tells Us About Coming Conflicts and the Battle against Fate. By Robert D. Kaplan. Random House, 2012, 432 pàgines, ISBN-13: 978-1400069835 (amazon, esri gis-bookshelf). Els professionals dels Systèmes d'Informacio Geografica (GIS/SIG), que a la universitat havien de defensar-se quan els preguntaven perquè estaven estudiant geografia, trobaran en aquest llibre un munt de respostes convincents. Una anàlisi sense concessions i un munt d'anècdotes històriques que permeten resaltar importància de la geografia en la conformació amb la història. Kaplan explica la influència fonamental de la geografia en la construcció del comportament humà, en el passat i en el futur. Kaplan, ex membre de la Junta de Política de Defensa sota el Secretari de Defensa Robert Gates, de 2009 a 2011, és l'autor de 14 llibres sobre assumptes internacionals.

11 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Sobre el primer llibre,és possible que l´autor es trobés amb aquesta illa.Per cert,aquests llibre estan traduïts?

sinfu ha dit...

Un parell d'enllaços intéressants
http://rumsey.geogarage.com

http://www.radicalcartography.net

Roy Batty ha dit...

Home, Hands. Si et llegeixes detingudament l'entrada del Wiki veuràs que es menciona un parell de vegades el nom de l'autor i tres dels seus treballs surten a les referències de l'entrada.

Gràcies pels enllaços, Sinfu. I ja saps que no has de ser tímid si mai vols comentar algun enllaç o vídeo dels que penges. Que de vegades me recordes a la madrastra ... en Hands sap de qui parlo!

Roy Batty ha dit...

M'estava fumant un pito mentre pensava si mai no hi haurà un tsunami amb unes conseqüències ecològiques del tot inesperades ...

Israel Hands ha dit...

Home Batty,ecològiques no ho sé,però si el tsunami té el caprici de fer cap al Delta,ja et pots imaginar on aniran a parar les Salines.No creguis que se m´ha passta pel cap més d´una vegada.

Israel Hands ha dit...

Sinfu,bestials els mapes de Rumsey.Si tingués temps em passaria hores mirant-los.He volgut veure algún mapa d´Africa per veure la divisió política i li he donat un cop d´ull a un que du el titol de "Carte du Congo et du pays des Cafres".Molt bona l´eina de la transparència.

Roy Batty ha dit...

Home, Hands. Què vols que hi hagi un tsunami a la Meditarrània? Clar que .... En fi, que no home. Que si mai n'hi hagués un a tu t'enganxarà als Ports collint bolets, ja veuràs.

I deixa d'enredar amb la divisió política d'Africa i el Congo, que tots sabem que el que t'estaves mirant era ... 'mecagon Somàlia' ... o no?

Israel Hands ha dit...

Iep tio,no em diràs que no havies vist mai "La Aventura del Poseidón".Representa que passava a la Mediterrània.Però si,confiem en que el tsunami sigui a la Tardor.

Roy Batty ha dit...

"La Aventura del Poseidón", "El Coloso en Llamas", "Terremoto", ... tota una època del cinema que en Sinfu es va perdre en els cine fòrums de Sabadell on passaven els especials Ozores ...

sinfu ha dit...

Collons! He vist totes aquestes pel·lícules al Euterpe de Sabadell. Les del Ozores, les que em vas passar en vídeo de la teva colecció privada i que comparties amb la Chaning les nits de lluna plena.

Roy Batty ha dit...

Amb na Chaning ens passàvem "Tiburon" ... Nyam, nyam ...