dijous, 2 de maig del 2013

promised land (2013) i el fracking ...


Promised Land (2013), traduït a l'espanyol com Tierra Prometida (per una vegada, la traducció no espatlla el títol original) és un film que tracta sobre la extracció de gas mitjançant la tècnica de la fractura hidràulica (fracking), encara que aquesta tècnica ha estat utilitzada, també amb èxit, a Dakota del Nord per l'extracció de petroli. Sobre la tècnica en si, us proposo donar un cop d'ull a aquest vídeo dels amics del National Geographic. I sobre la extracció a Dakota del Nord, la North Dakota Pipeline Authority publica una sèrie de mapes que us poden donar una idea sobre la magnitud del tema. Sobre la febre de l'or (negre), la repetició del que va passar en altres èpoques amb una visió optimista o la més pessimista dels treballadors que viuen a les caravanes. A Europa, sobre els pro i els contra, us recomano fer un tomb per Internet. Què? Ah, el film? podeu veure la ressenya del critic de El País. Jo encara no l'he vist. El primer que'l vegi, pot fer-nos 5 cts?

2 comentaris:

sinfu ha dit...

Encara no l'he vist aquesta pel·lícula, però espero fer-ho aviat. Pel què fa l'article de La Vanguardia, hi trobo a faltar, quan parlen d'alguns dels productes de Hollywood aquesta pel·lícula!

Roy Batty ha dit...

Tens raó, Sinfu. I posats a afegir-ne uns altres, crec que també la de Erin Brockovich, o The Pelican Brief, o Planet of the Apes ... per no parlar de Mad Max, clar.