dijous, 16 de maig del 2013

l'explotació forestal de l'extrem ...


L'explotació forestal com mai us la van explicar a cap Curs d'Estiu d'Estudis Pirinencs. L'explotació forestal al Canada, produïda per World of Wonder Prod. el 2009 i emesa actualment per a l'emissió de RMC (Radio Monte Carlo) . O com una de les polítiques forestals més sostenibles que es coneixen es combina amb el top de la tecnologia per l'explotació dels boscos canadencs, on el treball dels llenyataires és d'una exigència física total, i es combina amb l'òptica americana, segons la qual els treballadors son responsables d'adquirir les seves eines de treball: no és doncs llenyataire solament qui vol, sinó qui pot. En aquest vídeo trobareu el primer capítol d'una sèrie de deu episodis [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9] i [10] de la primera temporada. No us perdeu al menys un d'ells!

6 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Només he pogut veure uns minuts,però ja dóna prou una idea de com s´ho curren.Ara si,amb tot el que fan servir,tira per terra la imatge bucòlica que es pot trenir de la feina de llenyataire.

Roy Batty ha dit...

Doncs, mira. Francament m'esperava algun comentari d'aquell tio que va donar el curs "Serres Mecàniques II" per l'INEM de Mollet. Però es veu que està massa ocupat per passar-se pel GS o que ja no li interessa el tema. De totes maneres, no sé què donaria com a curs (tot i que puc fer-me una idea), però el que si que puc afirmar, és que no me l'imagino fent de Tarzan per les pinedes de Gallecs.

Israel Hands ha dit...

De ben segur que les motoserres que deurien fer servir a "Serres Mecàniques II",semblarien de joguina al costat de catxarros que fan servir els paios del video.Què bèsties!

Roy Batty ha dit...

Veient el documental et sembla que aquests arbres monstruosos estan fets de mantega quan els ataquen amb les motoserres ... Si penses en el que deuen pesar aquests trastos i la força dels motors, comences a realitzar la força dels paios que les porten. Brutal !!!

sinfu ha dit...

Bé, els meus alumnes van aprendre moltíssim amb un audivisual que vaig trobar a un vídeo club de Mollet. A Gallecs feiem altres coses....

Roy Batty ha dit...

Oufff !!! Quan he punxat l'enllaç de Gallecs ... no m'esperava el que m'he trobat la veritat. Bravo, Sinfu!