dilluns, 13 de maig del 2013

electricity from living plants ...


El passat dissabte 4 de maig, vaig aixecar-me d'hora, vaig ficar Euronews i vaig enganxar-me amb un reportatge que passaven a la secció: "Sci-tech": veure la versió en espanyol o, si ho preferiu, la versió en anglès. El reportatge ens presenta el projecte Plant-e, realitzat pel Sub-department of Environmental Technology (department of Agrotechnology and Food Sciences) de la Universitat de Wageningen, als Països Baixos. L'idea consisteix en crear una pila de combustible vegetal microbiana que generi electricitat a partir de la interacció natural entre les arrels de les plantes i els bacteris del sol. La pila funciona per l'aprofitament de fins el 70% de la matèria orgànica produïda per la fotosíntesis, que no és utilitzada per la planta i que s'allibera per les seves arrels. Els  bacteris del sol interactuen amb els residus orgànics alliberats per les arrels, alliberant electrons que son capturats per un elèctrode i son utilitzats per la producció d'electricitat. El resultat de la recerca està patentat per la societat PlantPower  i la seva comercialització dels productes que la implementen per la companyia Plant-e: ambdues sortides de la Universitat de Wageningen.

6 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Això està molt be i seria collonut que se li dongués sortida d´una vegada a aquestes alternatives,però crec que tant si la societat PlantPower està participada per companyies elèctriques com si no,l´invent té un futur una mica magre.Tú que estàs més al rovell de l´ou Batty,podries dir-nos quantes d´aquestes patents poden arribar a tenir sortida o si quedaran aparcades al fons d´un calaix.

Roy Batty ha dit...

Després del comentari privat que me va fer en Sinfu, sembla que l'èxit del projecte depèn de si la Marjoleln Helder el continua presentant. Però bé, avui estava llegint al butlleti de swisselectric que les bateries destinades a la gestió urbana de la producció fotovoltaica comencen a donar resultats interessants. I també que moltes viles estan començant a definir un cadastre solar en funció de la insolació de barris, edificis, etc. I pel que fa a les patents ... dir que un estudiant alemany va aconseguir carregar el seu mòbil amb un aparell que va dissenyar per recuperar les radiacions electromagnètiques d'una línia d'alta tensió. A partir d'aquí, pots esperar-te qualsevol cosa ... com que el PP i CiU tornin a treure la collonada de les centrals nuclears a casa nostra, clar.

Israel Hands ha dit...

Si tio,si ja de per sí anem sempre unes dècades endarrerits,compta ara amb aquests governs que ens fan anar igual que els crancs.Ara més que mai.Ja sé que sempre comentem sobre el mateix,però que es prenguin més seriosament l´aprofitament de l´energia solar als països centreeuropeus que aquí baix,diu molt del tarannà dels espanyols.

Roy Batty ha dit...

Jo, més que la fotovoltaica, te recomanaria la tèrmica solar per escalfar l'aigua. Podries proposar a l'empresa que't fiquessin una placa a la illa per provar, i després decidir. El boss que tenia abans, viu a una zona coneguda per les boires, i va dir-me que, des de que es va ficar les plaques, entre 5 i 8 mesos a l'any (segons l'any), no es gastava un duro ni en calefacció ni en aigua calenta. I que el diposit de 800 l que tenia a casa la mantenia calenta els dies que no feia bo. Imagina't tu on vius.

Israel Hands ha dit...

Imagina´t les possibilitats.Li fotia jo un xut al gas natural,però ràpid!

Roy Batty ha dit...

Va, no siguis tant radical. Que va ser gràcies al gas que vas descobrir-te una afició que t'era desconeguda ...