divendres, 5 de desembre del 2014

espanya: previsions de gran superàvit fiscal

afluència massiva de professors universitaris, becaris i, fins i tot, funcionaris de
ministeris, feien cua a les delegacions d'hisenda per regularitzar la seva situació
Un lider de Podemos, Iñigo Errejón (R John, pels col·legues) ha estat suspès de salari i feina, acusat per la Universitat de Màlaga de no haver respectat un contracte que estipula que ha de fer 40 hores setmanals a canvi dels 1'825 euros al mes que rep per la seva tasca com investigador.

La lider del PSOE andalús, partit conegut per mostrar-se intractable amb la més petita sospita de corrupció en el seu marc competencial, ha amenaçat Errejón amb que haurà de tornar l'import de la beca per no haver respectat el "contrato laboral con cargo al contrato de servicios suscrito por la Universidad con la Agencia de Obra Pública de la Junta de Andalucía, dependiente de la Consejería de Fomento y Vivienda, para el proyecto investigadorI+D+:"La vivienda en Andalucía: diagnóstico, análisis y propuestas de políticas públicas para la desmercantilización de la vivienda".

Aquests anuncis han creat un vent de pànic entre el professorat de les Universitats i dels Instituts de Secundària. També entre el personal de diversos ministeris i conselleries a qui ningú no ha vist mai el pel per la feina. I, segons ens informen, la situació ha arribat fins al Congrés de Diputats, on molts parlamentaris han deixat l'escó a tota pastilla tement l'acusació de cobrar per donar cursos a la universitat sense haver ficat mai un peu a classe. També se sap que Griñán, Chaves i tota l'executiva del PP han estat hospitalitzats d'urgència per por d'una aturada cardíaca a causa d'una epidèmia d'atac de riure

El resultat és que s'han pogut observar unes cues fenomenals a les Oficines d'Hisenda arreu d'Espanya que han coincidit la publicació d'una llei d'amnistia exprés aprovada a corre cuita per tots els partits de l'arc parlamentari: milers de funcionaris que intenten regularitzar una situació que, en alguns casos, podria haver representat fins 40 anys de salari!

El ministre Wert ha afirmat en roda de premsa que una petita part del que recollirà hisenda serà destinada a beques de doctorat entre els estudiants de Ciències Polítiques a Andalusia, per evitar que no hi hagi cap candidat d'altre que Iñigo Errejón quan la Universitat de Màlaga publiqui beques d'investigació.

Finalment, no podem sinó felicitar-nos pel fet que Iñigo Errejón no faci part de la Casta, el que afortunadament l'eximeix de presentar la seva dimissió fins que no s'aclareixi la seva situació. Aquesta actitud ha tranquil·litzat la classe política, que veia en Podemos un canvi radical en les maneres. I ha estat sobre la base d'aquest vell savoir faire, que Podemos ha engegat el ventilador i ha començat a denunciar una conspiració dirigida per la presidenta de la Junta de Andalusia.