dijous, 13 de gener del 2011

Tenerife I


Unes imatges per anar fent boca del que hem vist a aquestes darreres vacances de cap d'any. Res que, farts del fred i de la neu, ens vam liar la manta al cap i ens vam anar a Tenerife. Us confessaré que, després de haver vist Lanzarote, i de tots els comentaris negatius que certa penya m'havia fet de Tenerife, no m'esperava el que'm vaig trobar. El més al.lucinant, sense cap mena de dubte, Las Cañadas del Teide, al Parc Nacional. Punxeu l'imatge i, si teniu un navigador amb zoom, no dubteu de passejar-vos per aquest paisatge que no trobo paraules per descriure. Jo no sé si heu vist les imatges de la NASA que van enviar les naus Viking el 1975, però quan estàs enllà, més si tens la sort de trobar un mirador o de seguir una drecera on no passi ningú, et sembla com si estiguessis a Mart.
El Teide i els seus 3'718m d'alçada, una veritable passada que veus des de qualsevol lloc de l'illa. Nosaltres no el vam veure amb tanta neu com a l'imatge de l'esquerra, però si amb un xic més que a l'imatge superior. I ja que estic amb la neu ... parlem-ne. El més al.lucinant de tot és estar a nivell del mar i anar pujant al Parc Nacional i anar veient els canvis de la vegetació.
Com van baixant les temperatures de manera progressiva i et vas trobant amb una vegetació super humida: la laurisilva (imatge a l'esquerra). Seguir pujant i veure passar progressivament la vista de les cañadas que baixen fins la costa i, més amunt, un mar de núvols que deixa pas a colls de muntanya que es troben pel damunt dels 2'000 m  i caure al bell mig del Parc Nacional (Continuarà)

13 comentaris:

sinfu ha dit...

Veig que a part d'establir vincles gastronòmics amb els british vas visitar el lloc on suposadament va aterrar la Viking... això de "Tenerife I" vol dir que encara tens més material? Vas passejar la samarreta de la guinness pels volcans o només a la festa de cap d'any?

Roy Batty ha dit...

Ho dubtaves? Ja saps que soc molt sensible als regals. I com el teu me va arribar a l'ànima vaig dir-me que, el millor reconeixement que podia fer pel detall que havies tingut, era fer viatjar la samarreta de la Guinness i fotografiar-me amb ella. Més detalls a Tenerife II. Gràcies, Sinfu!

Israel Hands ha dit...

I molta diferència has trobat entre Lanzarote i Tenerife?

Roy Batty ha dit...

Home, si. Lanzarote és els volcans en estat pur i un urbanisme molt més civilitzat. Es el que passa amb la majoria de llocs que avui considerem d'alt valor paisatgístic. El tenen perquè, eren tant pobres, que qui podia se la fotia ràpidament. I els que's quedaven no tenien pasta per espatllar res. Després va venir el turisme i ... ja se sap. A més, Lanzarote, tot i no ser Fuerteventura, té més platges naturals que Tenerife (on la majoria son artificials). Ara bé, Tenerife és més gran, hi ha El Teide, i pots trobar uns estrats de vegetació que no veuràs mai a Lanzarote. Havent conegut les dues, jo no diria que hi ha una millor que l'altra: son diferents, voilà!

Israel Hands ha dit...

Es fort que tot i formar part del mateix arxipèlag,siguin paisatgísticament diferents,questions urbanístiques de banda.

Pierre Nodoyuna ha dit...

Jo només conec Tenerife, Lanzarote i la Gomera i les tres són tres móns absolutament diferents des d'un punt de vista del paisatge. A la gent d'allà li agrada dir (i no dubto que sigui veritat) que cada illa és absolutament diferent de les altres. Òbviament, comparteixen moltes espècies vegetals (però cadascuna té el seu petit grau d'endemicitat exclusiva), però hi ha diversos factors que les fa ser diferents: la latitud (provoca una diferent afectació dels alisis), la proximitat al continent africà, l'altitud, com molt bé diu el Roy (des d'illes quasi planes a 3.718 m). Es veu que el Hierro és una passada, per exemple, però jo la que tinc moltes ganes de conèixer és la Palma. Hi muntem un viatge?

Israel Hands ha dit...

Doncs no està mal pensat,no.Llàstima que els monsters som una mica aprensius a això de volar.Clar que,d´haver-ho sabut,haguessim pogut fer el treball de biogeografia a les Canàries i amb la varietat que hi ha de segur que,hores d´ara,encara estariem embolicats.

Roy Batty ha dit...

Escòria del Flint, anem a pams! A mi també me sedueix la tira d'anar a l'illa de La Palma, que me sembla que, a part de ser una de les més verdes de les illes, crec que és a la que el fenomen de la vulcanogènesi és manifesta més brutalment.

Pierre Nodoyuna ha dit...

Doncs així com hem quedat? Si ho he entès bé hi hem d'anar amb vaixell perquè puguin venir la Monsters' Family i m'ajudareu a muntar una expedició amb alumnes de primer però per al curs 2011/12, oi?

Roy Batty ha dit...

Crec que hauries de seguir els consells que't fica sanitat a les ampolles de birra i beure amb moderació, home.

Israel Hands ha dit...

...i entre altres coses a La Palma hi ha Salines.En vas veure a Tenerife,Batty?

Roy Batty ha dit...

No, no en vaig veure però amb Isaac i Yaël ens partíem el pit imaginant com ens faríem un dia multimilionaris comprant sal a l'engròs i embalant-la en paquets de "Sal de Espanya" (fotos del rei, ZP i la plana major del PP), "Sal de aquí" (especial per visites inoportunes), "Sal Eros" (amb rebaixes del 50% per la compra de salers), etc. etc. I ja en clau francòfona "Sal Aud", "Sal Ope", etc.

Israel Hands ha dit...

i no oblidem la "sal del banquillo".Si és que això de la sal,a més a més d´hipertensió,dona molt de joc.