divendres, 15 de juliol del 2011

Niko Alm, fundador dels pastafaris

Niko Alm és un ateu austríac que es va cansar que a les fotos oficials dels carnets de conduir, carnets d'identitat, ... es permetés als titulars lluir diferents símbols (turbants, kippas, yarmoulkas, foulards islàmics, ...) solament per raons religioses. Tant és així que, fa tres anys, es va presentar per fer-se un carnet de conduir amb una foto a la que portava un colador al cap. Niko va dir que el colador era una exigència del culte religiós al que pertany: l'església del Monstre de l'Espagueti Volador, els membres de la qual son coneguts com pastafaris. Tres anys després de la seva demanda i havent hagut de presentar un certificat que demostrava que era psicològicament apte per conduir, la policia va lliurar-li el permís. El que no diu cap dels articles on he trobat aquesta noticia sorprenent és, si aquest certificat s'exigeix també a tota persona presentant una foto amb símbols religiosos: però imagino que no, perquè llavors Àustria seria acusada de racisme. Potser sigui solament per acabar de fer la feina ben feta, o per deixar de pagar impostos i rebre unes bones subvencions, però Niko ha decidit que el següent pas serà sol·licitar a les autoritats austríaques que la religió dels pastafari es converteixi en una fe reconeguda oficialment. Ara que, parlant de certificats psicològics, qui en necessita un, i molt urgentment, és un xinés que portava 13 anys fugat de la presó, on estava per haver-se carregat a la seva dona, i que es va presentar a un reality de la tele per buscar parella. Van identificar al cretí i ara torna a estar a la garjola. En fi, no és ben bé el mateix que li ha passat a l'Oscar Sànchez, encara que la cosa tingui a veure també amb els cretins.

13 comentaris:

sinfu ha dit...

i si s'hagués fotut al cap unes calces vermelles, quina mena de religió practicaria?

Roy Batty ha dit...

No ho sé, Sinfu. No soc competent en la matèria. De totes maneres, com et veig molt interessat, pots demanar-li informació a aquesta senyora

Israel Hands ha dit...

No sé com estàn a Aústria amb el rotllo de les subvencions a les entitats (religioses incloses,of course),però si aquí baix veuen que al bo de´n Niko li funciona,començaran a sortir nous cultes com a bolets.

Roy Batty ha dit...

Atenció, les noves religions estan ja entre nosaltres!

sinfu ha dit...

Això era de donimi públic gràcies a que un dia ens vas explicar a l'Ordóñez, entre birra i birra, que tu i en Fari ereu cul i merda i que deixaves el sindicat per ell!!!

Roy Batty ha dit...

Si, ja me'n recordo. Era l'època en que t'havies deixat aquell bigoti que creies que't donava un aire de Burt Reynolds i et dedicaves a fer performances a la patrullera del port de BCN amb els teus amiguets de Sabadell.

sinfu ha dit...

La veritat és que jo només vaig anar-hi un dia perque tu me'ls vas presentar (no sé quina història d'un dels teus cunyats de sbd que a més era amic del Bou) encara manteniu el contacte?

Israel Hands ha dit...

Ja,ja,ja,ja... bigoti de Burt Reynolds...

Roy Batty ha dit...

Home, amb el cunyat, si. Amb en Bou, no. Clar, com jo no tinc caravana ni me trec la samarreta quan estic amb ell ...

sinfu ha dit...

jo l'únic que sé és que a tu et molaven molt les pel.lícules del Burt Reynolds i l'scobidoo....suposo que amb l'edat has anat canviant, no?

Roy Batty ha dit...

Doncs, no. El que me sembla que estàs canviant ets tu, que ja no menges peix i estàs perdent la memòria. A mi, el que més m'agradava era aquest ... Bé, i un munt d'altres. Més tard, aquest m'ha fet riure molt. Ara, cap ni un com aquest!

sinfu ha dit...

Todo por la pasta

http://www.lavanguardia.com/magazine/20110729/54192489490/todo-por-la-pasta.html

Roy Batty ha dit...

He afegit uns enllaços de pastafaris i de patafísics a la secció d'enllaços d'interès del blog. De veritat que val la pena de deixar-se caure de tant en tant. L'historia de la relació entre els pirates i el canvi climàtic, per exemple, es per morir-se de riure.