dilluns, 8 d’octubre del 2012

Vall de Benasc

Després de cinc mesos vivint a l´illa, la veritat és que teníem unes ganes bojes de perdre de vista l´aigua salada i aquest paisatge tant pla.(si, ja sé que més d´un de vosaltres desitjaria just el contrari i el que voldria és perdre de vista la neu, la pluja o les muntanyes). De fet teníem programada la sortida al Pirineu Aragonès tot just quan va acabar la collita de la sal, però en posar-se ma mare patxutxa, ho varem haver de cancel·lar. Així que aquest passat cap de setmana, per fi vam gaudir de les muntanyes ... i prou, per què fotia una calor de collons amb mínimes de 12ºC i màximes de 23ºC. Però be,ja vam canviar de paisatge que és del que es tractava i,a més a més com que som una colla de depredadors (i la xurumbelada està prou entrenada), ens vam dedicar a la caça del bolet que,tot sigui dit,ens va anar prou be malgrat que el bosc també allà és sec. Això si, només recordar la remor del Ésera, en passar sota el pont, ja em fa venir ganes de tornar-hi.

10 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Doncs, aprofita. Diumenge passat vaig veure un reportatge a la TV francesa on es queixaven dels gitanos rumans que venien en massa en furgones i arreplegaven tot el que trobaven per enllà on passaven. Me va fer pena per un vell, que feia anys que tenia un racó secret que mai no li havia dit a ningú, i es va trobar amb que aquesta penya ja hi havia passat i li ho va deixar tot destrossat. I aprofita també perquè ... tal com pinten les coses ... igual després no deixen anar als ... estrangers. Car, gràcies a la divisió provincial de 1833, Benasc no forma part de Catalunya.

Pierre Nodoyuna ha dit...

Quins dies dius que hi éreu? Enguany l'excursió de Geografia de la Muntanya ja s'ha fet i la primera nit (27 de setembre) la vam passar a Benasc. Em sabria greu haver dormit a pocs metres i no haver-nos trobat! A l'endemà vam saltar caminant cap a la Vall d'Aran (que, per culpa de la divisió provincial de 1833 sí que forma part de Catalunya, però de vegades m'agafen ganes de donar-los la independència de la Catalunya independent!)

Roy Batty ha dit...

Home, Doc. Pensa que el meu cognom no és sinó un gentilici de Gascó, imagino que transcrit d'una manera singular a l'època en que els funcionaris venien d'Itàlia. I com tu saps amb quins altres noms es coneix l'aranès ... En fi, que si, que està ple de pijos de la capital, que si no parles en espanyol et miren malament, i que voten el que voten ... però mira, fa quatre dies que era el mateix que passava al sud d'el Francolí.

Roy Batty ha dit...

Per cert que, parlant de divisions provincials, se m'ha oblidat dir que ... Quins bolets més macos! Li he ensenyat a un company de la feina que també té la febre dels bolets i s'ha quedat parat de veure la varietat de la collita.

Israel Hands ha dit...

Diguem que els gitanos rumanesos ja han passat per aquí i van desplaçant-se cap al nord:primer van arrasar Guadalajara,després van fer cap al Maestrat(on ara,afortunadament,la recol.lecció està regulada i has de pagar una quota,els diners de la qual s´empren per a netejar el bosc),i l´any passat voltaven pels Ports (però no van arrassar massa per què va ser molt mal any).Ara,per allà dalt no els vam ensopegar.

Israel Hands ha dit...

Ah,Pierre! hi vam ser just aquest cap de setmana passat,o sigui que no haguessim coincidit.Els bolets els vam trobar al pla de Senarta i Valliberna,no sé si vareu atravessar per aquí per anar fins a la Vall d´Aran.

Israel Hands ha dit...

Home Batty,diguem que sí,que al Sud del Francolí es vota el que es vota i la gent té un parlar estrany i et mira malament.Ara be,lo dels pijos,ah no!això si que no!

Roy Batty ha dit...

No, si t'ho tornes a llegir, jo parlava de la Val d'Aran. Vosaltres, per sinó teniu prou amb els de casa durant la setmana, a sobre teniu els manyos els caps de setmana i per vacances.

Israel Hands ha dit...

Doncs si,de manyos n´hi han un munt (i,a més a més,d´aquests que es queixen de que la bandera espanyola no onegi a l´ajuntament),però com a contrapartida també nosaltres els tornem la visita be a Benasc,be al Maestrat de Terol.

Roy Batty ha dit...

I mira que les banderes de Catalunya i Aragó se semblent, eh?