dimarts, 9 d’octubre del 2012

eleccions al parlament: la clau belga?

Si, ja ho sé. Es un moment històric. Ens juguem el futur i tal ... Però, seria molt demanar d'incloure una touche d'humour a l'imatge de les campanyes electorals belgues? Vull dir que, amb totes les bajanades que ens haurem d'escoltar, una mica d'humor seria benvinguda. A més que acabo de llegir que l'humor va de conya per la libido, i tothom sap que, malgrat el que diguin els capellans, un poble ben servit, és un poble feliç. Res doncs, que recomano al PSC que vagi a veure els seus coreligionaris belgues, i a veure si els expliquen com omplir les llacunes ideològiques amb una bona dosi d'humor. Per contra, a ICV els recomanaria de seguir com exemple l'anunci d'una cadena de supermercats suïssa, que presenta un missatge adreçat a un public plurilingüe, simpatitzant dels neo rurals urbans. Clar que, cert sector ecologista, potser seria partidari d'un altre anunci més orientat al consum de productes km 0 d'una altra cadena de supermercats suïssa. En fi, no son més que algunes idees per vitaminar la futura campanya electoral.

5 comentaris:

Roy Batty ha dit...

Us imagineu a una cadena espanyola una publicitat com la del super (la primera) en les tres llengües més parlades del país (us recordo que l'alemany el parla prop del 80% de la població) a més de l'anglès? Us imagineu que passaria amb els productes de l'empresa que tingués el coratge de fer-ho? Seguim parlant de federalisme?

long john ha dit...

Bueno, aquí es máa cómodo. Como dice el imbécil, perdón el ministro de educación la cuestión es españolizar a los niños catalanes. De momento. Vamos a ver como lo hace (seguimos sumando:otros 25.000 o 30.000 nuevos acólitos a la causa independentista). De esta forma ahorraremos muchísimo en horas de aprendizaje de otros idiomas, podremos o incluso reducir más el número de maestros,...
En fin.

Estaría fantástico que todas las formaciones "progresistas" supieran lo que quieren o lo que entienden de un estado federal.

Más allá de todo esto, quiero comentaros que el otro dia en una entrevista que se le hizo a Oriol Jonqueras en um programa local de la SER, declaró que el castellano sería lengua oficial en una Catalunya independiente. Cada dia entiendo menos todo. Al final seré como Socrates (sin llegar a la cicuta, espero)

Roy Batty ha dit...

Aviam si a la fi el que passa és que hi ha llocs on la diversitat es considera una riquesa i d'altres com quelcom que no es pot tolerar. Llocs on se sap integrar altres cultures i llocs on no es concebeix altre camí que suprimir-les.

Roy Batty ha dit...

Per cert, a La Vanguardia d'avui hi havia aquests articles que ja ni comentaré, perquè se comenten ells solets: Le retiran la custodia de su hija por no "enseñarle castellano", Una abogada del Estado pide "usar la fuerza" si se celebra una consulta ilegal. En fi, sobre en De Wert, què es pot dir que ja no s'hagi dit? Ah, si. Potser afegir que ell és el més d'esquerres de casa seva.

long john ha dit...

Lo has resumido perfectamente antes. Integración. Lástima que este concepto no se entienda igual en todas partes