diumenge, 14 d’octubre del 2012

Espanya, camí de la Gran Sèrbia?

El passat dilluns, El Mundo publicava un article que portava aquest títol:  EEUU alimenta el catalanismo. La prensa más influyente del país da cobertura a las tesis independentistas. Tot i que val la pena que el llegiu, us passo un petit resum. La prensa estadounidense ha tomado partido por el independentismo catalán. Sobre todo The New York Times, el tercer periódico más vendido del país y el más influyente desde el punto de vista político (...) La información que ha provocado una mayor controversia es un análisis titulado «Prisioneros españoles» (...) El texto culpaba al «llamado saqueo fiscal» el hecho de que la Generalitat «haya tenido que recurrir a la humillación» de pedir el rescate y acusaba al actual Gobierno de haber reaccionado con «amenazas» ante los llamamientos a la independencia (...) Una semana antes, USA Today, el segundo diario más vendido de EEUU, publicaba un amplio reportaje de Meritxell Mir que arrancaba con (...): «Cataluña es la vaca que [España] ordeña, y solo le da la hierba justa para sobrevivir» (...) La irritación española también procede del hecho de que en las últimas dos semanas, el Rey y el ministro de Exteriores, José Manuel García-Margallo han estado en The New York Times explicando a sus responsables la situación política en España y el debate sobre la autodeterminación de Cataluña, mientras que el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha hecho lo mismo en The Wall Street Journal (...)
També en parlava ahir la CNN, que no es preocupava tant pel futur econòmic de Catalunya com si pel d'Espanya a l'emissió Spain's next threat: Losing 20% of its economy.
En la mateixa direcció van els  articles publicats a The Telegraph pel cap d'informació econòmica internacional d'aquest diari: Be Very Careful, Beloved Spain; Europe's betrayal of Spain; The wrong Europe wins the Nobel Peace Prize. Ambrose Evans-Pritchard afirma: "Si Espanya impedís l'adhesió, Espanya mateixa estaria violant els tractats de la Unió; i la mateixa Espanya en podria ser expulsada. No dic que això hagi de passar. Però, en qualsevol cas, em sorprèn el nivell d'incompetència i la voluntat que demostra Madrid de portar tot això a una confrontació absoluta" (...) "A Brussel·les crec que intentaran evitar per tots els mitjans haver de pronunciar-se sobre tota aquesta qüestió. Però si al final resulta totalment inevitable, ho faran. I si l'Estat espanyol pensa que Brussel·les es posarà al seu costat per evitar que els catalans exerceixin el dret d'autodeterminació, estarà cometent un altre error de judici" (...) Jo creia que 30 anys de pertinença a la Unió Europea haurien modificat el suficient la mentalitat de la dreta espanyola. Però els comentaris dels militars, de García-Margallo i altres, fan qu'em pregunti si els militars poden tenir de nou algun paper a la democràcia espanyola. Espero que no. No hi camí de retorn, Però no deixa de ser increïble tot el que està passant (...) Si el ministre d'Afers Exteriors Britànic hagués fet un comentari sobre Escòcia com el que García-Margallo va fer Sobre Catalunya, l'escàndol hagués estat magnífic. S'ho imaginen? A més, la reacció d'exaltació nacionalista a Escòcia hauria estat incontenible. Però és que, a més, no pots actuar d'aquesta manera al segle XXI (...)
Crec que va ser en Aldous Huxley qui va dir: Potser una de les millors lliçons de la historia és que ningú va aprendre les lliçons de la historia. Crec que és el problema dels espanyols. En particular, creure que no hi ha més historia que la d'ells. Potser que l'explicació es trobi en més 30 anys donant la llauna amb films i llibres sobre el que s'anomena la postguerra. Les mateixes idees, més o menys maquillades; gairebé els mateixos actors, o els seus descendents; la utilització de les mateixes pors ... El que és veritablement desconcertant és que no se'n recordin ni de quin va ser el procés de la pèrdua de les colònies americanes, ni de les causes que el van explicar. Tampoc del resultat de l'arrogància de la renacionalització de Iugoslàvia en clau Sèrbia i de l'estat d'aïllament i de misèria en que es troba aquest país.

15 comentaris:

sinfu ha dit...

Per un costat, crec que el que passa és que tenen molta por, com diu la cançó, i que, en realitat un país que desconeix i-o manipula la seva història, que no té esperit d'autocrític, està destinat a fotre's un hostiot de cal 10, dels que sí que fan história.

long john ha dit...

Solamente creo expectativas

Roy Batty ha dit...

Això de que estem fent historia, ja ho veurem. Com en Mas torni a sortir amb alguna altra burrada com la de Baviera i en Duran dient que ell és confederal ... aviam sinó acabarem fent res d'altre que el ridícul ... Altre cop!

long john ha dit...

Hombre Roy, dos políticos de tamaña magnitud, es imposible que digan burradas. Son much más modernos ... http://www.youtube.com/watch?v=9gnCBsKW83A

(Lo siento pewro no recuerdo como copiar bien los enlaces. Si algún alma caritativa y no demasiado bebida me lo recuerda, se ganar el cielo o el cel o the heaven,...)

Pierre Nodoyuna ha dit...

Estic d'acord amb el Roy, si qui ens ha de menar cap a la República de Catalunya són els de Conveniència i Unió, ja l'hem cagat. Ni per un moment puc imaginar que ells vulguin una Catalunya independent... Per a mostra, la pregunteta de "marres" que s'ha empescat el Mas per a la futura consulta...

Confio que "el poble" (les persones d'aquesta terra) ens els sapiguem treure de sobre a temps, francament!

Roy Batty ha dit...

No, si jo entenc l'angoixa d'en Long John. I és que, als únics que veig amb un discurs coherent, son el PP, Ciutadans i SI: avui he escoltat per primera vegada en López Tena. I és que tots els altres, encara no sé molt bé què volen proposar, ni on volen anar. Tret d'en Navarro i el PSC, que tenen clar que no saben el que volen i s'aplicaran amb determinació per no anar enlloc, però de manera responsable.

Roy Batty ha dit...

Algú s'ha llegit aquest article de la Vanguardia? : http://www.lavanguardia.mobi/#component=54352595955&index=7&page=components

Roy Batty ha dit...

I aquest altre? http://www.lavanguardia.mobi/#component=54352595955&index=7&page=components

long john ha dit...

Creo que te equivocas Roy. El PSC tiene desde el domingo un ejemplo claro de como hacer las cosas. Tanto es así que han decidido demandar a Felix Baumgartner porque eso de la caída libre desde niveles estratosférico lo han hecho ellos antes. Fuentes del GS, no obstante, indican que se llegaría a un pacto con este individuo, a cambio de que les diera clases aceleradas para que, ya que su caída es sin paracaidas, por lo menos romperse lo menos posible.

Roy Batty ha dit...

Menys mal que en Mas ha decidit no deixar sol el PSC i ha decidit donar un cop de ma en la ceremònia del ridícul i la confusió: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/artur-mas-independencia-completa-ens-conve-2225713

Roy Batty ha dit...

Jo proposo que, d'ara en endavant, l'anomenem Artur Marx. Per allò de: Aquests son els nostres principis. Però si m'heu d'amenaçar amb la Constitució, podem negociar uns altres.

sinfu ha dit...

Ha tornat lo Duran, versió "puta" i una mica "Ramoneta".
El que també hi torna és el Molt Honarable Artur Marx, que ha dit que reclama "tota la independència possible que tinguin la resta d'estats europeus"
potser sí que acabarem fent el ridícul!

Roy Batty ha dit...

No. I ara! Clar que, si s'ha de passar la vida demanant ... Mas ha demanat que "aquest procés de llibertat es pugui parlar amb normalitat" després de "30 anys de democràcia" I a qui li pensa 'demanar'? I si no li responen o li diuen que no, quê pensa fer? Potser va discutir el tema amb el propietari de 'La Razón', en Lara?

Roy Batty ha dit...

No. I ara! Clar que, si s'ha de passar la vida demanant ... Mas ha demanat que "aquest procés de llibertat es pugui parlar amb normalitat" després de "30 anys de democràcia" I a qui li pensa 'demanar'? I si no li responen o li diuen que no, quê pensa fer? Potser va discutir el tema amb el propietari de 'La Razón', en Lara?

sinfu ha dit...

Aclaridores llistes electorals de CiU