dimarts, 22 de desembre del 2015

geografia de catalunya

Al contrari que molts dels meus amics i coneguts, he de confessar que ja no llegeixo gaire el Vilaweb.

Avui però, tot i que els seus editorials semblin anar en una altra direcció, el seu servei de cartografia s'ha dedicat a temes factuals i ens presenta una sèrie de mapes interactius d'allò més interessant:
  1. la cartografia del partit més votat a cada municipi dels Països Catalans (hom torna a parlar d'ells!); 
  2. els resultats del 20-D a Barcelona, carrer per carrer
  3. la pèrdua de vot de l'independentisme explícit entre el 27-S i el 20-D.
Per aquells que se'ls vulguin mirar, els mapes parlen per sí sols. Només me permetré la llicència d'afegir aquests paràgrafs que acompanyen el tercer mapa:
Al Principat, s’han presentat tan sols dues candidatures explícitament independentistes en aquestes eleccions espanyoles: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Democràcia i Llibertat (DL). S’hi han presentat tres formacions clarament unionistes: Ciutadans, PSC i PP. I dues forces més favorables al referèndum: En Comú Podem i Unió. Si sumem el vot d’aquests blocs, la victòria ha estat del bloc unionista, amb 1.495.810 vots. En segona posició hi ha el bloc independentista, amb 1.164.790 vots. Finalment, el dels defensors del referèndum ha quedat en l’última posició, amb 992.666 vots.
(...) l’independentisme explícit va obtenir 1.966.508 vots el 27-S, mentre que va aconseguir-ne 1.164.790 el 20-D. Això són 801 .718 vots menys. En percentatge, l’independentisme ha perdut un 40,8% dels vots que han anat a l’abstenció o a unes altres propostes polítiques (probablement, En Comú Podem).
A partir d'aquí trobo que tots tenim una edat per interpretar el que s'ha d'interpretar i arribar a les conclusions que calguin, més enllà dels jocs de malabarisme parlamentari que ens estan servint des d'algunes publicacions i que no semblen confirmar-se en d'altres.

3 comentaris:

sinfu ha dit...

Casualment ahir me'ls mirava i hi ha una cosa que em va deixar de pedra: Al mapa dels Països Catalans no hi ha cap informació a cap municipi del percentatge de vots de Ciudad'asnos.

Roy Batty ha dit...

Si et fixes bé en els colors i jugues amb el zoom per veure l'encapçalament de la llista, veuràs en aquest mapa que, per exemple, hi han dos municipis on C's es presenta com a guanyador : Mont-Roig del Camp i Salou. Però també hi ha un altre mapa que pot interessar-te: Ciutadans: on ha estat primer partit … i on no ha tret ni un sol vot?.

Roy Batty ha dit...

Veient que ningú diu res, recordar que Miami Playa es troba a Mont-roig del Camp. Jo no afegiré res més, Sinfu. Però si mai decideixes passar-te pel local de C's per reclamar l'import de les samarretes, demana-li a en Hands que vagi amb tu per cobrir-te les espatlles.