dimarts, 27 de juliol del 2010

Valor y ...¡Al toro!

Finalment demà el Parlament de Catalunya decidirà (si els diputats així ho volen i si al de-censor del pueblu i al tribunal Konsstitussiunal no ho impedeixen) que l'anomenada "Fiesta Nazional" sigui abolida en aquesta comunitat (i no de veïns) de l'altrament anomenada Pell de Brau. Davant la possibilitat que els nostres diputats i diputades decideixin alguna cosa que valgui la pena després de 30 anys el Geògraf Solitari només els vol desitjar que no tinguin por i que s'apliquin aquella màxima que diu: "Valor y...¡Al toro!


19 comentaris:

Israel Hands ha dit...

He de reconeixer que des d´aquí baix les coses es veuen d´una altra manera.Hi ha la tendència a relacionar els bous (com diem al sud)amb la Espanya més rància i retrògrada i d´aquí que molts independentistes prenguin la bandera anti taurina com a una forma més de lluita.
De la mateixa forma que comentava que hi ha una zona del territori que compartim parla (Maestrat,L´Ebre,Ports,Matarranya,....),també compartim costums,i potser el més comú a tots són els bous.La única diferència és que al bou,aquí,no se´l mata si no és a l´escorxador,clar ,com qualsevol altre tipus de bestiar.
Personalment,en cap cas defenso les corrides amb la mort final de l´animal però,tot i que no em crida massa l´atenció,no em sembla malament l´activitat com a part de la cultura d´un territori.
Mireu com és la cosa que només cal veure quina opinió tenen els polítics de l´Ebre (ERC,inclòs,que el delegat del govern és rapitenc)sobre el tema.

sinfu ha dit...

Tot i que mai no he vist els corre bous, i que pel que sé no es mata l'animal (suposo que hi ha una diferència abismal entre fer córrer rius de sang a la plaça i fer córrer a un bou-ep! no a l'Edu-) parlar en general de cultura popular és una mica complicat. Suposo que els romans consideraven cultura el fet de fer lluitar els gladiadors, de gaudir de l'espectacle dels lleons devorant cristians-tot i que no em faria res veure en Rouco Varela al davant d'un d'ells- i no sé quantes coses més. Personalment ji diria com aquell acudit on un li diu a un altre:"tanto furbo, tanto furbo...donde esté una buena corrida que se quite er furbo!" i l'altre diu: " y hasta los toros!"

Roy Batty ha dit...

Personalment, he de confessar que una vegada vaig anar a una cursa de braus a la Monumental i se'm va caure l'ànima a terra de veure aquella salvatjada. Com no puc veure patir un animal, mai no he pogut suportar la violència dels correbous, ni dels embolats. La veritat és que la visió d'aquesta violència gratuïta sempre ha despertat en mi sentiments insospitats. Per a mi el problema no son ni les tradicions, ni el color polític dels qui les segueixen, ni el país on tenen lloc. El problema és que no m'agrada veure patir cap bèstia.

Roy Batty ha dit...

Per cert, quina polèmica més interessant i ... oportuna. Vull dir que, mentre el personal es diverteix discutint sobre aquest tema, i mentre no comenci la lliga, no pensarà en altres coses com ara l'Estatut (o l'independència), la crisi, etc. Si és que ... tenim una classe política (i intel.lectual!) que no ens la mereixem, home. Com deia el poeta: "Oh!, què cansat estic de la meva covarda, vella, tan salvatge terra ..."

Roy Batty ha dit...

El que us deia, que no puc suportar que facin mal a les pobres bèsties. Però a cap ni una. Ara bé, he de reconèixer que, de vegades, la fiestaels seus moments d'esplendor

Roy Batty ha dit...

I ja per acabar, aquestes comparteixen les teves idees, Sinfu. Les coneixes?

sinfu ha dit...

"el Pajarito" em recorda al toro de "Valor y ...!al toro! es veu que volia saludar al ramader...

sinfu ha dit...

i si, sóm amigues meves. Jo us les volia presentar aquesta primavera, però com que no veu venir...

Pierre Nodoyuna ha dit...

Home Sinfu, si encara són amigues teves, ens les presentaràs en qualsevol moment, oi? Jo també penso que "LA CRUDA VERDAD: CORRIDA ES CUELADA"

Fins i tot ho penso sense conèixer aquestes noies (i ja sé que no les coneixeré mai, excepte la Julie que és la rossa, oi?)

Jo només he anat un cop, quan tenia 7 anys, a veure amb els meus oncles una cursa de chirigota amb l'emblemàtica banda EL EMPASTRE, que feien un espectacle "cómico-taurino" (no teniu edat per haver-la coneguda)

Malgrat la part còmica, van matar el vedell i se'm va quedar gravada la imatge i la frase de la meva tia: pobra bèstia, està pixant sang...

No és que ho recordi constantment, però ara que hem tocat aquest tema, m'ha vingut el flaix. No m'agrada que es prohibeixin coses, però encara m'agraden menys les curses de braus. A veure en quin article de la constitució troba el PP que són tan intocables com la unitat d'espagna. Per cert, heu llegit que el PP va votar a favor de la prohibició a les Illes Canàries? És que tenim uns polítics que no ens els mereixem...

sinfu ha dit...

Pierre, ja veig que tu només apareixes quan es parla de birres o de dones...la Julie no hi és a la foto, ella és la fotógrafa! ja ho saps, qun vinguis te les presento!

Pierre Nodoyuna ha dit...

Tocat i enfonsat... Sinfu, és que no puc seguir-vos el ritme frenètic de les vostres aportacions, per això les meves intervencions són esporàdiques.

Israel Hands ha dit...

Doncs és cert Pierre,tanta comedia amb els bous i Catalunya i ressulta que a Canàries ja van prohibir les curses l´any...1991.Illavors ningú va dir ni piu.Per cert,"el bombero torero y la gran charlotada" no el vas veure mai?

Roy Batty ha dit...

Home, no és que els veiés. Vull dir que, corre un vídeo pel youtube, en el que el primer que veus és en Doc quan era més petit corrent a tota pastilla i després fent el ganso.

Roy Batty ha dit...

Doc, deixat de pol·lens i d'espores (per lo d'esporàdiques) i deixa't veure més sovint, home. Encara que, si pot ser sobri, millor. Vull dir que, francament, aparèixer abraçat a la teva dona i demanar-li al Sinfu el telèfon de les seves amigues ... Si, ja sé que el títol de la rubrica és Valor y ...¡Al toro!, però mira de ser una mica més sensible, home.

Roy Batty ha dit...

Sinfu, abans de presentar-li les nenes al Doc, pots assegurar-te de que ho son de veritat? Vull dir que no sigui que la de l'esquerra sigui una ... Mmmm, com ho dieu en anglès? Shemale? Pensa que'n Doc té una edat i que, com deia Eugeni d'Ors, els experiments, amb gaseosa. Clar que, potser sigui que la noia no tenia on deixar les claus de casa ...

Roy Batty ha dit...

Deixeu-me acabar amb la cançó culta d'en Doc. En fi, ho dic pel comentari d'en Sinfu sobre com atreure en Doc per participar al blog. No podem oblidar, naturalment, la cançó que'n Hands li canta sempre a la tia Emma quan van a veure els embolats.

Roy Batty ha dit...

Ep, canalla! Que se'ns havia oblidat aquesta!

Roy Batty ha dit...

Acabo de caure per atzar sobre una foto que m'ha fet morir de riure.

sinfu ha dit...

Ja l'havia vist aquesta...