diumenge, 18 de desembre del 2011

en resposta a en Josep Fontana ...

En Josep Fontana és una de les rares persones que m'han marcat a foc en la vida i un dels rars professors de l'UAB que va creure cegament en mi. Va haver una època en la que vam estar en contacte, després vaig marxar del país i .... Avui he vist una entrevista que li han fet a l'Ara i de la que el titular que s'ha retingut ha estat el següent Josep Fontana: "Alemanya ha aconseguit dominar de nou Europa" Com hi ha qui no ha estat d'acord amb les seves afirmacions, us proposo de fer un salt a l'article.

4 comentaris:

sinfu ha dit...

Com sempre el alemanys (com els catalans) tenen la culpa. Com deia aquell gran filòsof, Aduardo Bou, "de pagar tu a pagar yo, cuantas te comerías?

Roy Batty ha dit...

Es que, vivint a Catalunya i veient el que es veu amb les solidaritats obligatòries ... ja és fort. Però donar el sentiment de comparar la RFA amb el III Reich, ho sento, però no. Encara hi ha coses en aquesta vida amb les que no s'haurien de fer acudits.

sinfu ha dit...

I com va dir aquell gran pensador andalusí de Sabadell, Emilio el Moro: "algunos confunden la velocidad con el tocino"... De fet, la societat alemana ha fet amb el passat el que ningú s'ha dignad a fer a les espanyes. Nosaltres encara tenim estàtues, carrers, edificis... amb el nom del dictador feixista i d'alguns dels seus galifardeus!

Roy Batty ha dit...

Coses de socialistes! Penso en el meu barri i l'estàtua de la Republicà d'en Josep Viladomat, que hauria d'estar al seu lloc original, al barri de Gràcia (fins i tot van parlar d'ella a La Razon). Però clar, com la plaça en qüestió, es diu Juan Carlos I, després del 23-F, en honor a l'home que el va promoure, l'estàtua quedaria rara. I canviar per la plaça el nom del rei de copes pel de cinc d'oros ... no deuria convèncer als amics de la botifarra. De totes maneres, si he d'escollir entre dos escultors que van treballar pels franquistes: Frederic Marés o Josep Viladomat, crec que me quedo amb aquest darrer ... amb moltíssimes reserves, of course.