dimecres, 27 de març del 2013

#ésmaó ... Zedong?

El PP segueix endavant amb la seva campanya de sensibilització a l'independentisme. Una campanya que té per objectiu que, fins i tot en aquells llocs on aquest sentiment era minoritari, la població acabi veient-lo amb simpatia, comprensió i, fins i tot, amb un alt grau d'adhesió. I si aquest sentiment s'ha concentrat fins ara en l'àmbit dels Països Catalans, no seria d'estranyar que, si segueix amb la mateixa empenta i sentit del tacte, acabi ressuscitant el moviment cantonalista del 1873. Com afirmava un discret dirigent del PP: El que sigui. Com tal que la penya s'oblidi de les previsions del Banc d'Espanya (ndr. El Banc d'Espanya preveu que l'atur escalarà al 27,1% i l'economia caurà un 1,5% aquest any).  

Però com al GS no ens fiquem mai en política, no entraré a valorar la imbecil·litat del canvi del nom de la ciutat de Maó pel de 'Maó-Mahón' aprovat pel seu ajuntament. I en un gest de simpatia cap a les activitats paral·leles d'en Sinfu al twitter, me dedicaré a transcriure alguns dels comentaris recollits per l'etiqueta #ésMaó

Estimats senyors del PP: pensen trigar molt a canviar Lluçanès per Lluçanès-Merluzal?; Mahón? En serio? O directament "tocho", que és el que són! " Jo, d'ells, li hagués fotut Ladrillo. Posats a fer...; ... Another brick in the wall; Maçanet de Cabrenys, s'haurà de dir "Demasiado limpio de cabritos"?; Si Maó es Mahón, Masnou es Masnuevo? L'Hospitalet = El Hospitalito?; Hospitalet de l'infant= Hospitalito del infante?; El proper pas serà Fornells=Hornillos i ja es parla d'es Mercadal=el Mercadillo; Ni Cullera serà cuchara #esmaó; Albacete "el Beset", Santander "Sant Andreu", Melilla "Dolentota", Ceuta "Asseu-te"; Hola. Me llamo CarlOs. Soy bautisado. Nasí en Higueras, Gerona; Com un dia d'aquests he d'anar al "Pla de l'Estany" espero que no li diguin "Plano del Estaño"; Per la mateixa raó que no diem barri de Rentapeus, #ésMaó; De Maó només n'hi ha un #ÉsMaó #Cagumdeu; #ÉsMaó #ÉsElx #ÉsPaísValencià i per molt que segueixin imposant, #SomPaïsosCatalans.

Ara que, en la meva opinió, aquest és potser el comentari més assenyat de tots: En això de #ÉsMaó la culpa és dels bascos que van sentar el precedent amb fórmules com Vitoria-Gazteiz i merdes per l'estil. En fi, coses de botiflers (no us perdeu el vídeo). I com ja he ficat massa lletra, posem-li una mica de música.