dijous, 7 de març del 2013

Suïssa: cartografia dels seus formatges

Permeteu-me recomanar-vos la visita d'aquesta pàgina: fromagesdesuisse.com on trobareu  informacions interessants i detallades sobre l'origen geogràfic dels formatges més coneguts a l'estranger, però també sobre la seva historia, una descripció del cantó on es produeixen, informacions sobre la fabricació, les seves declinacions i idees de receptes de cuina. Però això no és tot. També podreu trobar una guia de les formatgeries obertes al public que s'interessi a veure in situ el procés de fabricació (adreces, horaris, ...). Infos sobre dietètica, producció ètica, ... Jocs, actualitats i retalls de premsa ... 
Hi ha una declinació en espanyol quesosdesuiza.com, amb una profusió de receptes que no trobareu a la pàgina original. La part més interessant però son les adreces on trobar aquests formatges. A part de les botigues independents, m'ha sobtat veure que un dels distribuïdors que es presenten com a més importants és el grup Bonpreu (Bonpreu i Esclat), una penya que va començar a Manlleu i que, en principi, tenen totes les meves simpaties si tot el que diuen a la seva pàgina és veritat. Per acabar amb les adreces de casa, també us recomano llegir aquests articles: La petite Suisse de Barcelona, Mey Hofmann y Quesos de Suiza ..., Los quesos de Suiza triunfan en Barcelona, ...
Finalment, hi ha una altra adreça que eventualment us pot interessar : Switzerland Cheese Marketing. També trobareu una cartografia interactiva, una llista resumida de les varietats de formatgeprospectes gratuïts (no conec les despeses per enviar-les a l'estranger), consells i receptes,