dissabte, 16 de març del 2013

saló de l'auto: Ginebra 2013

Aquest mati, seguint una tradició que va començar el segle passat, he anat al saló de l'auto de Ginebra amb Isaac. Deixeu-me començar parlant de carros de somni destacant el Lamborghini Veneno (veure a les dues primeres imatges). Una bèstia amb un motor de 12 cilindres de 6.5 l que dona més de 700 cavalls. Una bèstia amb una línia ... impressionant en foto o vídeo, indescriptible al natural. Una bèstia de la que només s'han construït tres exemplars, tots venuts, per més de 3 milions d'euros cadascun. No diré res del McClaren GT groc que podeu trobar a la tercera imatge perquè, al natural, era també senzillament impressionant. En l'apartat de carros més accessibles, destacaria el Peugeot 208 (veure penúltima imatge), que sembla marcar un retorn al design que va crear l'imatge de marca del constructor (al menys pels models presents al saló, que no semblen tenir gran cosa a veure amb els que presenta al seu catàleg). Ara bé, un dels carros que ha retingut tota la meva atenció ha estat el Citroen C3 Hybrid Air, amb un sistema híbrid d'aire que utilitza un motor de gasolina, aire comprimit, un motor-bomba hidràulic i una transmissió automàtica amb un tren d'engranatges innovador. Un sistema amb el que el constructor sembla voler equipar tots els models del segment B de la seva gama a partir de 2016. Bé, aquesta sorpresa s'inscriu entre altres 114 Premières del saló, on destacaria els  Audi alimentats amb gas, un munt de declinacions de Golfs i Passats, la nova gama Sköda que ha deixat la meva batmòbil en poc menys que object de museu (estimat, però), etc.
En fi, després d'un munt d'hores donant voltes, hem decidit que ja en teníem prou i ens hem anat a dinar al Chalet Suïsse, a l'aeroport de GVA. Quan hem acabat hem agafat el tren de retorn a Lausana i cap al pavelló de esports on Yaël tenia competició de Twirling. Un dia complet, companys. 

4 comentaris:

sinfu ha dit...

Quins cotxes! que lluny queden aquells dies en que anaves a l'auto-escola per treure't el carnet de conduïr amb aquesta amiga teva, i que diferents eren els cotxes!

Roy Batty ha dit...

Que no, Sinfu. Que jo tenia novia i a tu et falla la memòria. Tu, de qui te'n recordes, és d'aquell profe que donava classes de Geografia Física.

Lourdes ha dit...

Carai!!! quins cotxaços!!!

Roy Batty ha dit...

Si, què lluny que queda la furgona Nissan amb la que vaig començar a treballar pel gitano aquell dels encants. Per cert, que es deia com el Papa: Paquito.