Una mica a l'imatge del que deia na Milà al Gran Hermano, avui m'agradaria veure si arribo a provocar un petit debat amb aquest fenòmen sociològic que és el WhatsApp. En tot cas és un fenòmen de societat a casa nostra, perquè jo no he vist a la penya per aquí ni la meitat d'enganxada amb aquesta historia. Què voleu? A mi se'm fa curiós rebre missatges de penya que està prenent una copa o sopant amb uns amics per dir-me lo bé que s'ho està passant. En tot cas, se'm fa super curiós que puguis estar amb la teva parella o un grup d'amics i estiguis enviant missatges a penya que pot estar lluny o que fa dues hores o dos anys que no has vist. Se'm podria dir que enviar els missatges amb el WhatsApp és molt menys car (i si tens una wifi a prop, gratuït) que si envies un SMS. Però es que hi han altres aplicacions gratuïtes, com ara el Viber, que també te permeten fer una trucada passant pel wifi. Vull dir que, si tant urgent és contactar a algú de manera "gratuïta", perquè no parlar amb ell i no estar enviant-li monosílabs i frases curtes més pròpies de la vella l'època dels telegrames? Pero també hi han altres applicacions gratuïtes, com ara Skype o Google Talk que, a més de parlar, te permeten veure en directe a la persona (o un grup de persones) amb qui ho fas. Què fa doncs que la penya del nostre pais passi hores i hores amb el WhatsApp i que gairebé ignori les altres aplicacions (parlo en hores de dedicació, és clar). I què fa doncs que la penya del nostre pais estigui amb els seus amics pero pendent del que fa altra penya que no està amb ells? Algun membre de la tripulació té una teoria acceptable que ho expliqui?
3 comentaris:
I jo què sé! Em sembla que el personal no sap com fer-s'ho per molestar la penya, com diria l'Orlando....Jo quan vull parlar amb algú agafo el telèfon o el mail. Em sembla que aviat la gent enviarà fotos amb el color de la caca que han fet ! Us o abús, that's the question....
ara que, hi ha llocs on si deixes estar la tecnologia durant una estona, et fan descomptes.
Tu creus que el Doc es dignarà a contestar? potser ell utilitza aquesta tecnologia...
Avui la premsa suïssa publicava un estudi esgarrifòs d'una companyia que es dedica a analitzar en què s'endeuta la penya. Resulta que el 2012, el deute principal contractat pels joves de 18 a 25 anys ho és en el sector de les comunicacions. Aquest deute ha passat de 468 CHF el 2011 a 563 el 2012 (i l'any encara no s'ha acabat, of course). Naturalment, el deute no està lligat a les trucades, sino a l'us de la 3G, el comerç electrònic (iTunes?) i, sobretot, a la compra de Smartphones que donen al jovent un prestigi suposat. El més collonut del cas és que, contràriament a la penya amb més edat, els joves paguen aquests deutes el més ràpidament que poden, no sigui que els hi tallin la linia, clar. Pel que fa a les factures dels metges (si, aquí no hi ha Seguretat Social), poden esperar.
Publica un comentari a l'entrada