divendres, 2 de març del 2012

sobre lo de demanar perdó ...

...
Res, que ja començo a estar-ne cansat de l'historia aquesta de demanar perdó. Cansat també de l'exemple galàctic i modèlic de la transició espanyola d'una dictadura feixista (recordem-ho, que a molts se'ls ha oblidat) a una democràcia. Cansat de que el que han fet els indignats s'hagi anomenat una revolució.
Cansat de la penya que s'embali per l'actuació de la policia recentment a València (han fet res d'altre tots aquests anys?). Cansat d'un poble que ha oblidat la seva historia i que no fa res d'altre que repetir-la ... a sobre, amb els mateixos actors al davant. Qui se'n recorda avui de que el 3 de Març de 1976, a Gasteiz, durant una assemblea de treballadors, l'actuació de la policia va acabar amb 5 morts i més de cent ferits de bala? En Llach, que no va sortir mai a La Edad de Oro, va composar aquella mateixa nit un tema emblemàtic: Campanades a morts. Trenta anys després, va anar a un Pabellón Buesa Arena de Gasteiz que estava ple de gom a gom per escoltar-lo. Finalment, en Lluís Danès va muntar, amb un casting fenomenal, un documental que es va presentar al Festival Internacional de Cinema de Donosti. Parlant d'en Llach, dir que recordo el seu concert al Camp Nou el 1985, com un dels seus concerts més inoblidables. Especialment el tema de Laura i la reacció d'emoció de na Laura Aymerich, que'ns va fer plorar gairebé a tots.

8 comentaris:

sinfu ha dit...

Em sembla recordar que el govern va parlar de "disparos al aire" que casualment van "impactar" alguns manifestants....casualment, també feia just dos anys que el Caudillo i els seus sequaços havien ordenat l'assassinat de Puig Antich http://www.youtube.com/watch?v=-ivQYaQ1ui0&feature=related

Roy Batty ha dit...

Si, en aquella època, era una passada el que pesaven les bales que acabaven al cos dels manifestants quan la policia tirava a l'aire. Però sembla que només hi han uns que han de demanar perdó. D'altres, com en Pio Moa, poden exhibir-se a Intereconomia i no han de demanar perdó per res. Per no parlar d'en Manuel Fraga o d'en Martin Villa o de la penya del PSOE implicada en el GAL, començant per en Felipe González.

Israel Hands ha dit...

...i això no és res comparat amb el que sembla que ha de venir.La darrera: el fiscal general ha ordenat tornar a obrir una part de la investigació dels atentats del 11-M,que correspon a les restes d´uns vagons.No si,ja es veia venir que Aznar ha de tenir raó sí o sí,i no pararan fins a imposar la seva teoria,per molt que la CIA i els americans se´n fotin d´ells.

Roy Batty ha dit...

Si, és lo seu en el moment de la fi de l'ETA. Provocar el necessari, carregar-li el mort a algú a qui se li tingui ganes i, si la gent s'emprenya el suficient com per poder enviar la Brunete al País Basc, i suprimir les garanties constitucionals amb l'ajuda dels amiguetes de la Justícia ...

Israel Hands ha dit...

....al tiempo.

Roy Batty ha dit...

Alguna cosa he escoltat, però clar, altres tenien altres idees i es van morir sense poder realitzar-les

Israel Hands ha dit...

Si,però com que totes aquestes merdes es van passant de generació en generació,l´herència d´en Fraga sembla que estarà temps donant voltes per les Espanyes.

Roy Batty ha dit...

I pensar que va ser en Felipe González que el va ficar en valor quan Alianza Popular tenia un altre gran lider